
En gammal klassiker man ofta glömmer bort! Fettsnålt & väldigt gott! Ibland måste man damma av gamla godingar, passar ganska bra en skärtorsdag som denna. Det kommer förmodligen bli både onyttigt och väldigt mycket av det goda under denna påskhelg skulle jag tro! Maken fyller år på själva påskafton och jag har dessutom lovat honom en 3-rätters förutom den traditionella smörgåstårtan som ska få gå i påskens tecken detta år! Mer om det vid nästa uppdatering.
Det här behöver du :
6- 8 medelstora potatis
500 biff (ytterlår av nöt, här använde jag rulle)
4 små gula lök
4 dl vatten
1 msk fond av oxe eller kalv
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 flaska mörkt öl (33cl)
GÖR SÅHÄR :
Bryn köttet i skivor i stekpanna, salta & peppra på bägge sidor. Lägg upp på fat tills vidare. Strimla löken i skivor och lägg ner i stekpannan, låt den få steka och få lite färg, slå på vattnet & fonden. Skala potatisen och skiva den ca 0,5cm tjocka. Använd en rymlig ugnsfast form, gärna mer djup än vid. Varva potatisskivorna, med köttet och löken. Avsluta med potatis. Slå över buljongen från stekpannan och häll på en flaska öl. täck formen med lock eller folié. Ställ in i nedre delen av ugnen ca 1 timme 175grader. Ta av locket när det är 20 min kvar. Grytan blir godast dan efter när den fått stå och suga till sig alla smaker så den kan med fördel förberedas dan innan för att sedan värmas upp.

Lämna ett svar till jelvis Avbryt svar