
Varje dag runt om i hemmens små vrår i vårt avlånga land snurrar tankar dagligen hos oss alla om något i matväg! Vad ska vi ha till middag?? Vad sjutton ska vi handla?? Vad ska vi bjuda på ikväll?? Är så trött på fiskpinnar, falukorv och köttfärsås…!! osv osv..
Precis som här hemma hos oss! Dessa tankar snurrar dagligen i mitt huvud och eftersom det är något jag är väldigt intresserad av så delger jag er mina tankar, funderingar & recept i dito fråga! Jag skriver denna blogg för att det är ett stort brinnande intresse att fotografera, samtidigt som min stora passion vid sidan om det är matlagning! Så det kunde väl inte sluta (läs börja) bättre än en matblogg som Kryddburken! Det är givande daglig inspiration, funderingar & klurigheter, lusläsanden av kokböcker, tidningar och inte minst matbloggsläsande som gett mig sån skjuts på traven att driva denna matblogg!
Nu är det ett år sen jag startade Kryddburken!
Ett helt solklart & glädjefyllt år med massor av respons av alla er läsare, massor av nya ideér dessutom! Tusen tack till alla er som läser här och skriver till mig, ni är guld värda! Det är jättekul att ni finns vid min sida! Nu ser vi framåt mot påsken och allt därtill! Tusen tack alla underbara läsare!
Års-jubileumet till ära ska självklart firas! Och här med en riktigt god Schwarzwaldtårta!
Det här behöver du :
4 dl hasselnötter
5 dl florsocker
4 äggvitor
Fyllning och garnering
300 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
1½ dl vaniljkräm
kakao att pudra över tårtan
GÖR SÅHÄR :
Mal hasselnötterna fint i matberedare. Vänd ner dom i en bunke tillsammans med florsockret & blanda väl. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i hasselnötsblandningen. Klicka ut smeten i tre rundlar på bakplåtspapper, de ska vara lika stora! Grädda i ugn ca 20 min 150 grader. Ta sedan bort bottnarna från bakplåtspappret och låt dem svalna.
Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Häll ut den smälta chokladen på bakplåtspapper och smeta ut den tunnt och låt stelna. Skär ut rutor med vass kniv.
Vispa grädden & blanda vaniljkräm enl. förp. Fyll tårtans två lager med grädde blandat med vaniljkräm. Bred grädde över hela tårtan. Garnera med spritsad grädde och dekorera med chokladbitarna. Pudra över lite kakao och tårtan är klar!


Lämna ett svar till Schizomamman Avbryt svar