kryddburken0000341.jpg
Varje dag runt om i hemmens små vrår i vårt avlånga land snurrar tankar dagligen hos oss alla om något i matväg! Vad ska vi ha till middag?? Vad sjutton ska vi handla?? Vad ska vi bjuda på ikväll?? Är så trött på fiskpinnar, falukorv och köttfärsås…!! osv osv..

Precis som här hemma hos oss! Dessa tankar snurrar dagligen i mitt huvud och eftersom det är något jag är väldigt intresserad av så delger jag er mina tankar, funderingar & recept i dito fråga! Jag skriver denna blogg för att det är ett stort brinnande intresse att fotografera, samtidigt som min stora passion vid sidan om det är matlagning! Så det kunde väl inte sluta (läs börja) bättre än en matblogg som Kryddburken! Det är givande daglig inspiration, funderingar & klurigheter, lusläsanden av kokböcker, tidningar och inte minst matbloggsläsande som gett mig sån skjuts på traven att driva denna matblogg! 

Nu är det ett år sen jag startade Kryddburken!
Ett helt solklart & glädjefyllt år med massor av respons av alla er läsare, massor av nya ideér dessutom! Tusen tack till alla er som läser här och skriver till mig, ni är guld värda! Det är jättekul att ni finns vid min sida! Nu ser vi framåt mot påsken och allt därtill! Tusen tack alla underbara läsare!

Års-jubileumet till ära ska självklart firas! Och här med en riktigt god Schwarzwaldtårta!

Det här behöver du : 
4 dl hasselnötter
5 dl florsocker
4 äggvitor

Fyllning och garnering
300 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
dl vaniljkräm
kakao att pudra över tårtan

GÖR SÅHÄR :
Mal hasselnötterna fint i matberedare. Vänd ner dom i en bunke tillsammans med florsockret & blanda väl.  Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i hasselnötsblandningen. Klicka ut smeten i tre rundlar på bakplåtspapper, de ska vara lika stora! Grädda i ugn ca 20 min 150 grader. Ta sedan bort bottnarna från bakplåtspappret och låt dem svalna.

Smält chokladen i micron eller i vattenbad. Häll ut den smälta chokladen på bakplåtspapper och smeta ut den tunnt och låt stelna. Skär ut rutor med vass kniv.

Vispa grädden & blanda vaniljkräm enl. förp. Fyll tårtans två lager med grädde blandat med vaniljkräm. Bred grädde över hela tårtan. Garnera med spritsad grädde och dekorera med chokladbitarna. Pudra över lite kakao och tårtan är klar!

kryddburken000342.jpg

32 svar till ”Kryddburken 1 år!!”

  1. Katarina profilbild

    oj så mumsigt det ser ut- som vanligt! Grattis på 1 års dagen!

    Gilla

  2. mimmismat profilbild
    mimmismat

    Grattis Kryddburken!! Härlig tårta du bjuder på.
    Ha en trevlig matpåsk, det är en superhelg för alla matglada.

    Gilla

  3. Mia profilbild
    Mia

    Grattis! Åh vad god den ser ut, skall nog prova att göra den på min födelsedag 🙂 Tänkte bara fråga, ungefär hur stora i diameter skall bottnarna vara? Antar att de inte får plats på en plåt utan att man får göra i omgångar?
    Tack för en inspirerande blogg!!

    Gilla

  4. annamaria profilbild

    Jätte-grattis på 1-årsdagen!! Fira nu ordentligt. Tack för all inspriration du ger!! Stor kram från mig!

    Gilla

  5. Schizomamman profilbild
    Schizomamman

    Ett stort grattis! Passar på att tacka för all inspiration och alla goda recept:)

    /Cecilia

    Gilla

  6. Camilla profilbild
    Camilla

    Grattis på 1-årsdagen. Gillar din blogg jätte-mycke. En av de bästa matbloggarna jag sett. Det är så fina bilder och så käcka recept.
    /Camilla

    Gilla

  7. Mia profilbild

    Grattis grattis till den enda bloggen som alltid lyckas göra mig extremt hungrig 😀

    Gilla

  8. Camilla K profilbild

    GRATTIS Linda och Kryddburken på 1års-dagen. Även jag hör till dina ständiga besökare..det vet du redan! även om jag varit frånvarande under den senaste tiden..men nu är jag på G igen!
    Jättefin tårta. Du är så jäkla duktig!
    Kramar från Camilla

    Gilla

  9. Linneas skafferi profilbild

    Grattis på ett års dagen!
    Underbart god och smarrig såg tårtan ut!

    Gilla

  10. Pär Buräng profilbild
    Pär Buräng

    Hej där!
    Schwarsenmumsfilibabba!!

    Farligt gött

    Tack ska du ha!

    ///////////Pär B

    Gilla

  11. cia242 profilbild
    cia242

    Hej! Roligt att du är så uppskattad för din blogg. Kan inte tänka mig annat heller för den delen. Själv är jag inte särskilt intresserad av mat och matlagning…
    Läste ju förstås om Dalton. Har bara inte haft tid/ork (jag är sjuk i flunsan just nu) att kommentera. Usch och fy vilken upplevelse. Otroligt skönt att han hittade hem igen.
    Roligt att se ett inlägg i snackgruppen också! 🙂
    Ha det så jättebra.
    Stor kram från Cia (med felicia och linnea)

    Gilla

  12. Jess profilbild
    Jess

    Grattis! Kollade runt lite pa andra matbloggar igar men ingen slar din 🙂 Alskar dina bilder! Skulle forresten vilja se tartan inne oxa, har du ingen bild pa det 😉

    Gilla

  13. Lisa profilbild
    Lisa

    Grattis!
    Jag har skrivit det innan, din matblogg är absolut bäst!! Varje dag kollar om du har gjort något nytt gott som jag kan laga eller baka. Alla dina recept som jag har provat har varit helt suveräna!

    Gilla

  14. emma profilbild

    Vilken fin tårta! Och grattis till ett år 🙂

    Gilla

  15. Stina profilbild

    Åh, vilken goding.:-)

    Gilla

  16. Lisa profilbild

    Har det redan gått ett år! Jag har ofta tittat in på din blogg och fått tips till vardagsmaten. Hoppas du fortsätter med dina härliga recept ytterligare ett år!

    Gilla

  17. Daniela profilbild
    Daniela

    Grattis!!! Älskar din blogg är inne varje dag, allt ser så himla gott ut:)helt klart bästa matbloggen, hoppas du fortsätter med den!!!

    Gilla

  18. Katrin profilbild

    Grattis! Jag håller med om att livet cirkulerar mycket kring mat, vilket jag tycker är rätt härligt;) Din blogg är jättefin och jag hoppas att det blir fler årsdagar att fira!

    Gilla

  19. Monel profilbild

    Grattis!

    Är det bara ett år, tycker jag har läst din blogg jättelänge, men tiden går fort när man har roligt. Tack för en jättebra blogg.

    Monica

    Gilla

  20. Daniel profilbild

    Grattis på ett årsdagen fin tårta har du gjort också må gott mvh Daniel

    Gilla

  21. St.D. profilbild
    St.D.

    Tårten ser alldeles för god ut, stor risk att man äter upp halva tårtan själv. I övrigt avgudar jag din blogg – trevliga recept + ännu trevligare bilder, förhoppningsvis tröttnar du aldrig på att blogga.

    Gilla

  22. Anna profilbild
    Anna

    Hej!

    Jag vill bara säga att din matblogg är en av de absolut bästa som finns och att jag blir så inspirerad av dina recept och bilder.

    Grattis på 1-årsdagen lite i efterskott.

    Gilla

  23. erica profilbild
    erica

    hallo !!!! kan man ta andra nötter istället för hasselnötter, har en pojkvän som är allergisk för hassel, din tårta ser sååå härlig ut ju !

    Gilla

  24. Emma profilbild

    Åh mums! 🙂 Grattis på 1:års dagen 🙂

    Gilla

  25. Anna profilbild

    Det ser grymt gott ut, den måste jag göra snart!

    Gilla

  26. Solan profilbild

    Grattis till ett år. Vilker super-tårta man blit verkligen slibb-sugen. Ha det gott // Solan

    Gilla

  27. kryddburken profilbild

    Tack alla ni underbara läsare för era grattis på Kryddburken 1-års dag!! Ni är guld allihopa!!!

    Gilla

  28. Lindy profilbild
    Lindy

    Tjohoo! Ett år minsann! Grattis gumman!
    Du är ALLTID bäst!
    Kramar i massor!

    Gilla

  29. kryddburken profilbild

    Lindy!
    Tack, du är gullig!!

    Gilla

  30. Patricia profilbild
    Patricia

    Faller din tårta isär?
    Jag köpte en från CG och den bara föll isär! ingen god heller.
    Kastade 139 kr i sjön
    kram patricia

    Gilla

  31. Ezgi profilbild

    Hej Jonas,Tack ff6r allt ditt stf6d. Jag vill bara se4ga att din skola e4r pe5 re4tt ve4g… ff6r framtiden e4r just det som ni he5ller pe5 med, och i syerenhnt i de omre5den du verkar. Jag ke4nner igen mig i det mesta av framtidste4nkandet…men he4r syns den i sin mest delikata form…. det tekniska e4r hje4lpmedel. c5terigen tack ff6r ditt stf6d… och fortse4tt med det du gf6r… och tala om det. Vi e4r ne4stan skyldiga ungar att tala om teknik, innovationer ff6r annars har vi snart en uppdelning utanff6r skolan som kommer gapa stf6rre och stf6rre. De som har allt hemma, som kan gf6ra allt de4rifre5n, och de som inte har de tekniska mf6jligheterna…skolan me5ste bli en plats ff6r att je4mna ut skillnaderna. Det e4r viktigare e4n ne5gonsin.Allt gott till Dig,Anne-Marie

    Gilla

Lämna ett svar till Lisa Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect