
Blåbärskaka i långpanna, busenkelt & räcker till många!
ca 25 bitar
Det här behöver du :
150 gram smör
6 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
5 dl blåbär, frysta går bra
Pärlsocker & mandelspån till garnering
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt det svalna. Rör ihop mjöl + bakpulver + socker + äggen med en träsked, vispa inte! Tillsätt smöret & rör ihop till en fast smet. Klä en långpanna/braspanna/rostfri ugnsform med bakplåtspapper & bred ut smeten i ett jämnt lager. Blanda de frysta blåbären med lite potatismjöl för att de inte ska klibba ihop, häll över smeten. Garnera med flagad mandel & pärlsocker! Grädda ca 45 min 175 grader!


Lämna ett svar till Hemma från Blåbärsskogen « Kryddburken Avbryt svar