bild-128.jpg
Blåbärskaka i långpanna, busenkelt & räcker till många!

ca 25 bitar
Det här behöver du : 
150 gram smör
6 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
5 dl blåbär, frysta går bra
Pärlsocker & mandelspån till garnering

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt det svalna. Rör ihop mjöl + bakpulver + socker + äggen med en träsked, vispa inte! Tillsätt smöret & rör ihop till en fast smet. Klä en långpanna/braspanna/rostfri ugnsform med bakplåtspapper & bred ut smeten i ett jämnt lager. Blanda de frysta blåbären med lite potatismjöl för att de inte ska klibba ihop, häll över smeten. Garnera med flagad mandel & pärlsocker! Grädda ca 45 min 175 grader!

kryddburken000028.jpg
Klar för gräddning!

2 svar till ”Blåbärskaka i långpanna”

  1. Cecilia profilbild
    Cecilia

    skrattar Visste jag kunde lita på dig! Imorgon kommer svärmor och barnvaktar. Då bjuds alltid en ny kaka och jag va ju på jakt efter ett nytt recept så detta passar ypperligt!

    Tack och roligt att se dig igen! 🙂

    Gilla

  2. […] Blåbärskaka i långpanna […]

    Gilla

Lämna ett svar till Cecilia Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect