
En av mina favoritet vad gäller köttgrytor. Rött vin och köttet som fått bräsera länge med en liten gnutta socker sätter fart på smaklökarna, jag lovar! Favoritgryta, inte för intet! 🙂
ca 8 port
Det här behöver du :
1kilo griskött (ex. skinkstek)
2 msk strösocker
2 gula hackade lökar
3 krossade vitlöksklyftor
5 dl rödvin
5-6 dl vatten
3 msk soya color
3 dl matlagningsgrädde
Salt & Peppar
GÖR SÅHÄR :
Bryn köttet lite åt gången i en stekpannan, flytta över allt till en strörre tjockbottnad gryta. Tillsätt sockret, den hackade löken, vitlöken och häll på vinet + lite vatten (det ska inte täcka) samt soya. Bräsera köttet minst 30 min, gärna en timme. Slå på vatten lite då & då så det inte ”kokar torrt”. Mot slutet tillsätt grädden & smaka av med salt & peppar!

Bräsera köttet länge, då blir det mört & smakrikt. Köttets aromer framträder tydlig och ytan blir nästan karamelliserad. Det här blir grunden till den oemotstådliga goda rödvinssåsen!

Lämna ett svar till Caroline Avbryt svar