april07-312.jpg 
En god bubblande kycklinggryta med krämigt creme fraiché-ris! Det blir en REJÄL gryta med kyckling som du kan ha användning för till tex. en kycklinglasange, kycklingwraps i tortilla eller bara som den är lite ljummen på rostat bröd! Supergott! Inte den nyttigaste grytan jag kan erbjuda men attans så god!! 🙂  Servera den med en god sallad och det krämiga creme fraiché-riset till!

ca 10 -12 pers.
Det här behöver du :
1 kilo kycklingfilé 
3 stora nävar färska champinjoner (delade på fyra)
6 dl matlagningsgrädde
3 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 köttbuljongtärning
2 msk potatismjöl
1 msk soya color
Salt & peppar
Olja + smör till bryning
1 burk lätt creme fraiché
Unkle Ben´s långkornigt ris

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfiléerna i bitar, blanda dom i potatismjöl i en bunke innan dy bryner dem. Bryn i stekpanna lite i taget tills de fått fin färg, lägg sedan över i en större gryta. Häll på vattnet + buljongtärningarna och låta koka upp, tilsätt svampen och all grädde, på med lock och låt stå och puttra på svag värem ca 30 min. Koka under tiden riset i saltat vatten. Blanda riset när det är färdigt med lätt creme fraiché så blir det krämigt och gott!  

april07-297.jpg
Salladen med tomat. isbergssallad, gurka & majs & de delade champinjonerna som snart ska i grytan!

april07-309.jpg
Som sagt en rejäl gryta blev det! Kan också förtälja att vi inte är riktigt överrens jag och min nya gryta, det är ju gjutjärn så det tar väl sin lilla stund innan den kommit i ”form” men än så länge så tjurar den på rätt duktigt med att envist bränna fast maten trots olja… *grrr* Jag gjorde ju också duktigt som det stod i bruksanvisningen, jag kokade upp olja & mjölk i ett par minuter precis när jag köpt den och torkade rent före första användningen, men nä, den vill inte riktigt ge med sig ännu… Tips någon???

april07-301.jpg
Champinjoner är min svaghet… Och efter att ha levt på vatten, alvedon & nyponsoppa sen i måndags så blev jag onekligen sugen på champinjoner & kyckling, gott gott men det känns att man inte ätit riktigt mat på ett par dar! Och trött blev jag…

7 svar till ”Gräddig kycklinggryta med champinjoner & krämigt ris!”

  1. Kaleen profilbild
    Kaleen

    Måste nog testas! Låter väldigt gott!

    Gilla

  2. Liane profilbild

    Ser gott ut. Måste låna receptet, provlaga hemma.

    Gilla

  3. Annika profilbild
    Annika

    Hej..Du har en superfin Matblogg..Besöker den ofta o Gärna..
    OM du Gnidet in din Gryta med salt .så brukar det ge sej med vidbränningen..
    Har du en gryta eller stekpanna som är belag med titan så kan man koka upp maskindiskmedel o vatten o koka ca en kvart..men det skall EJ göras med Gjutjärn o Teflon..Hoppas du får nöje av Grytan..jag har en som jag ärvt efter Mormor..Älskar den..Men prova med saltet..Ha en bra dag..

    Gilla

  4. hanna profilbild
    hanna

    Är den från ikea??? har en likadan i sånna fall som också bråkar med mig.. ska nog se till att olja in den lite det brukar hjälpa

    Gilla

  5. Deacon profilbild

    Wham bam thank you, ma’am, my qutiesons are answered!

    Gilla

  6. Therése profilbild

    Jättegott, använde crème fraiche med parmesan & vitlök och det blev supergod smak.

    Gilla

  7.  profilbild
    Anonym

    Tillsätt sambal olek pressad vitlök samt paprika

    Gilla

Lämna ett svar till Deacon Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect