
Jag använder färdig påsmix av grekiskt lantbröd, sen ändrar jag lite på receptet i och med sirapen & pommeransen, du får lägga till ca 2dl vetemjöl eftersom sirapen gör degen lösare, men attans så gott det blir!! 🙂
Det här behöver du :
I Påse färdigmix av Grekiskt lantbröd
50 gram jäst
6 dl vatten
1 dl brödsirap
2 tsk pommerans mald
2 dl vetemjöl till utbakning
GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till 37 grader, fördela jästen i en bunke och rör utmed vattnet, tillsätt sirapen & mjölet samt pommeransen. Arbeta degen smidig & låt sedan jäsa 30min. Baka ut 2 runda limpor, lägg på bakplåtspapper o låt jäsa ytterliggare 30min. Före gräddning, pensla bröden med vatten & skär ett rutmönster med vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader. (180 grader i varmluftsugn)


Lämna en kommentar