mars07-678.jpg
Jag använder färdig påsmix av grekiskt lantbröd, sen ändrar jag lite på receptet i och med sirapen & pommeransen, du får lägga till ca 2dl vetemjöl eftersom sirapen gör degen lösare, men attans så gott det blir!! 🙂

Det här behöver du :
I Påse färdigmix av Grekiskt lantbröd
50 gram jäst
6 dl vatten
1 dl brödsirap
2 tsk pommerans mald 
2 dl vetemjöl till utbakning

GÖR SÅHÄR :
Ljumma vattnet till 37 grader, fördela jästen i en bunke och rör utmed vattnet, tillsätt sirapen & mjölet samt pommeransen. Arbeta degen smidig & låt sedan jäsa 30min. Baka ut 2 runda limpor, lägg på bakplåtspapper o låt jäsa ytterliggare 30min. Före gräddning, pensla bröden med vatten & skär ett rutmönster med vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen 200 grader. (180 grader i varmluftsugn)

nygrekisktlandbrod.jpg

Ett svar till ”Grekiskt lantbröd”

  1. Kajsa profilbild
    Kajsa

    vilken härlig sida det här var och underbara kort. Dig skulle jag vilja ha som vän och få komma på middag hos, allting ser gott ut!! Den här sidan är sparad som favorit och kommer besökas ofta.

    Ha en fortsatt underbar vårdag!

    Gilla

Lämna ett svar till Kajsa Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect