mars07-318.jpg
Det här behöver du :
3 större kycklingfileér
½dl potatismjöl
5dl hönsbuljong
3msk soya
½ purjolök
10 st sharlottenlök
2 burkar vattenkastanjer
1 burk champinjoner
1 burk minimajs
2 dl cashewnötter
1 dl passerade tomater
Salt & Peppar
Kycklingkrydda

GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfileeérna i bitar, vänd dom noga i potatismjölet*
Bryn kycklingbitarna i smör & olja, tillsätt skivad purjolök, sharlottenlök, hönsbuljong, soya, champinjoner, vattenkastanjer & minimajs. Smaka av med kycklingkryddan, salt & peppar. Låt grytan puttra ca 20 min, Servera med nykokt ris.

*(potatiamjöl används mkt i kinesisk matlagning med kyckling då den blir saftigare & mörare då)

mars07-327.jpg
Grytan blir ganska STOR, så nu har du kina-mat i kylen för en vecka framöver!

4 svar till ”Kinesisk kyckling-gryta & ris”

  1. -Maria N- profilbild
    -Maria N-

    Nu har jag snokat runt här tillräckligt utan att ge mig till känna. Urfin blogg du har. Recepten är frestande och bilderna förföriska. Underbart!

    Gilla

  2. Sandra profilbild

    Mums! Snor genast med mig, ungarna älskar kinamat! Din blogg är helt underbar vännen, en massa goda recept och jättefina bilder. Ska jag ändra länkningen från min sida eller ska det stå kvar till andra bloggen?
    Hoppas att ni haft en fin helg, idag är det regnigt och trist här, våren är borta 😦 Stora barnen är hos grannen och leker och Nickan ligger och sover – gott om datortid för mamman 🙂
    Kram kram!

    Gilla

  3. maria profilbild
    maria

    hej 🙂
    jag har precis lagat denna maten.. det var jättegott! tack för du delar med dig av dina recept!

    Gilla

  4. kryddburken profilbild

    maria!
    Va roligt att det smakade!

    Gilla

Lämna ett svar till -Maria N- Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect