Kanelbullar, vaniljbullar… Jag brukar variera mig vad gäller fyllningen i bullarna, kanel på en del & enbart vanilj på andra! Honungen i degen gör bullarna lite extra saftiga & fylliga i smaken! Prova! 🙂
ca 80 – 100st
Det här behöver du :
300 g smör (inte margarin)
1l mjölk
2 pkt jäst
2 dl socker
1 dl honung
0,5 tsk salt
3 liter vetemjöl
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & tillsätt mjölken, ljumma till 37 grader. Smula jästen i en degbunke, tillsätt salt, socker & honung, häll på lite av degspadet & rör ut jästen, häll sedan på allt degspad. Tillsätt mjöl & arbeta degen smidig och blank.
Låt jäsa till dubbel storlek övertäckt! (ca 45min) Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig och sen är det bara att sätta igång o kavla och rulla o kavla o rulla… 🙂 Till fyllning gör jag olika blandningar & brer på utkavlingen.
Fyllning 1 :
Smör
Strösocker
Vaniljsocker
Fyllning 2 :
Smör
Strösocker
Kanel
Fyllning 3 :
Smör
Strösocker
Mandelmassa
Fyllning 4 :
Smör
Strösocker
Marsankräm

Självklart måste man ha dom små med vid bull-baket!! Joline älskar att baka & dona i köket precis som mamma. Här i väntan bredvid degen som ska jäsa. Jag gör alltid bullar på en liter degvätska så det brukar krävas en STOR gryta till jäsningen, då räcker dom längre när det finns många som gillar bullar här hemma! 🙂

Små flitiga ”kan-själv-fingrar”!

Plåtar färdiga för ugnen. Låt dem jäsa ca 30min. Grädda sedan ca 10 min i 225 grader.


Lämna ett svar till Chili Avbryt svar