feb07_191_1172602438.jpg 
Kanelbullar, vaniljbullar… Jag brukar variera mig vad gäller fyllningen i bullarna, kanel på en del & enbart vanilj på andra! Honungen i degen gör bullarna lite extra saftiga & fylliga i smaken! Prova! 🙂

ca 80 – 100st
Det här behöver du :  
300 g smör (inte margarin)
1l mjölk
2 pkt jäst
2 dl socker
1 dl honung
0,5 tsk salt
3 liter vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & tillsätt mjölken, ljumma till 37 grader. Smula jästen i en degbunke, tillsätt salt, socker & honung, häll på lite av degspadet & rör ut jästen, häll sedan på allt degspad. Tillsätt mjöl & arbeta degen smidig och blank.
Låt jäsa till dubbel storlek övertäckt! (ca 45min) Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig och sen är det bara att sätta igång o kavla och rulla o kavla o rulla… 🙂 Till fyllning gör jag olika blandningar & brer på utkavlingen.

Fyllning 1 :
Smör
Strösocker
Vaniljsocker

Fyllning 2 :
Smör
Strösocker
Kanel

Fyllning 3 :
Smör
Strösocker
Mandelmassa

Fyllning 4 :
Smör
Strösocker
Marsankräm

8_1160034169.jpg
Självklart måste man ha dom små med vid bull-baket!! Joline älskar att baka & dona i köket precis som mamma. Här i väntan bredvid degen som ska jäsa. Jag gör alltid bullar på en liter degvätska så det brukar krävas en STOR gryta till jäsningen, då räcker dom längre när det finns många som gillar bullar här hemma! 🙂

6_1160034218.jpg
Små flitiga ”kan-själv-fingrar”!

3_1160034279.jpg
Plåtar färdiga för ugnen. Låt dem jäsa ca 30min. Grädda sedan ca 10 min i 225 grader.

1_1160034351.jpg
Å vips så har vi ett gäng bullar till att frysa in!

13 svar till ”Kanelbullar”

  1. Nicole profilbild

    Hej
    jag älskar din blogg
    mumsiga bilder! jag skulle bli din bästis om jag bodde i Öland hihi
    jag letar efter en recept av saffran vanilje bulle hur kunde jag göra det?
    tack!

    Gilla

  2. Anna profilbild
    Anna

    hejhej! är det flytade eller fast honung man ska använda? Alla dina recept ser supergoda ut! / Anna

    Gilla

  3. kryddburken profilbild

    Anna!
    Jag använde vanlig fast honung men kan tycka att det går lika bra med flytande!

    Gilla

  4. Pernilla profilbild
    Pernilla

    Haha, ”vips” har man alltså 100 bullar att frysa in, jag tycker att det tar en evighet att baka bullar 🙂 Men det är klart, ju mer man över desto bättre går det ju! 🙂

    För övrigt var detta en mycket trevlig blogg, och när jag såg ditt recept på marängtårta var jag tvungen att prova det med några väninnor på en gång, dock böt jag ut hallon mot jordgubbar, och så hade jag lite vanilj i grädden, och det blev väldigt gott!

    Mvh

    Pernilla

    Gilla

  5. kryddburken profilbild

    Pernilla!
    Haha, ja, vips så har man 100 bullar! S Man måste va optimist i köket ibland! 🙂

    Gilla

  6. becca profilbild
    becca

    hej!
    jag undrar om man kan byta ut honungen mot något annat? min dotter är jätteallergisk mot just den…
    annars tycker jag receptet verkar jättebra! (:

    Gilla

  7. doris profilbild
    doris

    till den fjärde fyllningen, ska man blanda upp marsankrämen då ?

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    becca!
    Du kan byta ut honungen mot ljus baksirap om din dotter tål det!

    doris!
    Ja, marsankrämen ska vispas så den blir ganska tjock i konsistensen!

    Gilla

  9. Chili profilbild

    halloj. Du hade ett härligt recept som jag bara var tvungen att låna till min egna blogg där jag denna dag har som tema kanelbullar av olika slag. Såklart finns det länk hit så man vet var det kommer ifrån. Hoppas att du inte har något emot det. Mvh chili

    Gilla

  10. Johanna profilbild

    Det går bra att använda margarin också, om man har lite extra salt i degen alternativ strör på lite salt på margarinlagret när man penslar.

    Gilla

  11. kryddburken profilbild

    Chili!
    Va skoj! Självklart har jag inte något emot det!

    Johanna!
    Tack för tipset!

    Gilla

Lämna ett svar till becca Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect