Såser & Dressingar

Hemligheten bakom den godaste kebabsåsen!

kebab_kebabsås_vitlökssås
I fredagskväll åt vi kebab i pitabröd här hemma. Det hör inte direkt till vanligheten men när och OM så ska det vara gott och smaka som riktigt god ”kebab i pita”.

Jag strimlar vitkål och rödlök. Jag gör en stark, tomatig sky som kebaben steks eller snarare värms i. Sen pitabröd, och sist av allt den vansinnigt goda vita såsen. Allt ska varvas i lager med kebabköttet i pitabrödet. Toppa med sås. Ät, njut…

Hemligheten bakom den absolut godaste kebabsåsen är Fanta!
Fanta på burk, vanlig, hederlig apelsinfanta. – Japp!! 😛
Jag har hört och även provat olika varianter som zingo, spad från ananasburk och apelsinjuice men inget blir så gott som med just fanta! Så e de… 😛

Låter döknasigt jag vet, men det är gott!

1 sats medium hot/vitlök kebabsås :
(räcker till minst 4 kebab + lite extra)
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA 😛
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.

kebab_remsor
Hemmagjort kebabkött? – Kolla in receptet HÄR!

Stark ”tomatsky” till kebabköttet : 
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk honung
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Skaka ihop ingredienserna till tomatskyn i en mixerburk. Hetta upp en panna, lägg i kebabköttet och vänd runt. Slå på skyn och låt allt fräsa på ca 1 min. Det ska finnas lite sky kvar så den ska inte koka in helt. Servera.

Tillbehör : 

  • Pitabröd – se recept HÄR!
  • Strimlad vitkål
  • Strimlad rödlök
  • Tomatskivor
  • Fefferoni

 

 

4
yes

12 svar till “Hemligheten bakom den godaste kebabsåsen!

  1. Anna Lundkvist skriver:

    Låter väldans spooooky med fanta i men måste absolut prova

  2. Fröken Dill skriver:

    Galet! Måste testas!!!!

  3. Camilla.L skriver:

    Ja, det låter synnerligen knasigt med fanta. Ska absolut testa att göra både kebabsåsen samt det hemgjorda kebabköttet 😀

  4. Sara skriver:

    men guuuuuuuud så gott det ser ut! för oss som inte äter socker, måste komma på nåt annat att ha istället för fanta. finns det light-fanta numera? har du provat det isf?

  5. Hanna skriver:

    Låter ju så galet att jag måste testa. Typ bums! 😉

  6. Maria skriver:

    Har gjort egen kebab och denna ås…och jag måste säga att de var ruskigt god! Ska dock nästa gång ha i mer cayennepeppar för jag gillar när det är starkt 😀

  7. Henke skriver:

    Testade såsen igår. Gott, behövs dock mer cayenne för mitt tycke och smak;)

  8. Kamilla skriver:

    Gjorde den här kebabsåsen idag till falafel, pitabröd och grönsaker. Himmelskt god sås! Den här kommer vi att göra många gånger! Tack kryddburken!

  9. Jonas Antonsson skriver:

    Kanonbra recept med bra länkar till pita bröd och kebabkött/sås ,

  10. Bosse Johansson skriver:

    Låter lite galet med fanta, så detta skall jag prova ganska omg.:P

  11. Sara Glans skriver:

    Såsen var verkligen helt super 🙂
    överraskande god!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Array ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache [REQUEST_URI] => /2013/06/02/hemligheten-bakom-den-godaste-kebabsasen/ [PHPRC] => /storage/configuration/wrappers/70/165470/kryddburken.se/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 0 [PATH] => /sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin [PWD] => /storage/configuration/wrappers/70/165470/kryddburken.se [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 5000 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [REDIRECT_STATUS] => 200 [HTTP_HOST] => kryddburken.se [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => x-gzip, gzip, deflate [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_NAME] => kryddburken.se [SERVER_ADDR] => 10.160.4.24 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 50.16.52.237 [DOCUMENT_ROOT] => /storage/content/70/165470/kryddburken.se/public_html [SERVER_ADMIN] => root@localhost [SCRIPT_FILENAME] => /storage/content/70/165470/kryddburken.se/public_html/index.php [REMOTE_PORT] => 3869 [REDIRECT_URL] => /2013/06/02/hemligheten-bakom-den-godaste-kebabsasen/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => [SCRIPT_NAME] => /index.php [HTTP_CONNECTION] => close [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1481429346 ) Array ( ) Array ( )