kebab_kebabsås_vitlökssås
I fredagskväll åt vi kebab i pitabröd här hemma. Det hör inte direkt till vanligheten men när och OM så ska det vara gott och smaka som riktigt god ”kebab i pita”.

Jag strimlar vitkål och rödlök. Jag gör en stark, tomatig sky som kebaben steks eller snarare värms i. Sen pitabröd, och sist av allt den vansinnigt goda vita såsen. Allt ska varvas i lager med kebabköttet i pitabrödet. Toppa med sås. Ät, njut…

Hemligheten bakom den absolut godaste kebabsåsen är Fanta!
Fanta på burk, vanlig, hederlig apelsinfanta. – Japp!! 😛
Jag har hört och även provat olika varianter som zingo, spad från ananasburk och apelsinjuice men inget blir så gott som med just fanta! Så e de… 😛

Låter döknasigt jag vet, men det är gott!

1 sats medium hot/vitlök kebabsås :
(räcker till minst 4 kebab + lite extra)
2 dl creme fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl FANTA 😛
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
Salt & vitpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop creme fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt & peppar. Låt gärna ”stå till sig” nån timme i kylskåpet. Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.

kebab_remsor
Hemmagjort kebabkött? – Kolla in receptet HÄR!

Stark ”tomatsky” till kebabköttet : 
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk honung
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Skaka ihop ingredienserna till tomatskyn i en mixerburk. Hetta upp en panna, lägg i kebabköttet och vänd runt. Slå på skyn och låt allt fräsa på ca 1 min. Det ska finnas lite sky kvar så den ska inte koka in helt. Servera.

Tillbehör : 

  • Pitabröd – se recept HÄR!
  • Strimlad vitkål
  • Strimlad rödlök
  • Tomatskivor
  • Fefferoni

 

 

18 svar till ”Hemligheten bakom den godaste kebabsåsen!”

  1. Anna Lundkvist profilbild
    Anna Lundkvist

    Låter väldans spooooky med fanta i men måste absolut prova

    Gilla

  2. Fröken Dill profilbild

    Galet! Måste testas!!!!

    Gilla

  3. Camilla.L profilbild
    Camilla.L

    Ja, det låter synnerligen knasigt med fanta. Ska absolut testa att göra både kebabsåsen samt det hemgjorda kebabköttet 😀

    Gilla

  4. Sara profilbild

    men guuuuuuuud så gott det ser ut! för oss som inte äter socker, måste komma på nåt annat att ha istället för fanta. finns det light-fanta numera? har du provat det isf?

    Gilla

  5. Hanna profilbild

    Låter ju så galet att jag måste testa. Typ bums! 😉

    Gilla

  6. Maria profilbild
    Maria

    Har gjort egen kebab och denna ås…och jag måste säga att de var ruskigt god! Ska dock nästa gång ha i mer cayennepeppar för jag gillar när det är starkt 😀

    Gilla

  7. Henke profilbild
    Henke

    Testade såsen igår. Gott, behövs dock mer cayenne för mitt tycke och smak;)

    Gilla

  8. Kamilla profilbild
    Kamilla

    Gjorde den här kebabsåsen idag till falafel, pitabröd och grönsaker. Himmelskt god sås! Den här kommer vi att göra många gånger! Tack kryddburken!

    Gilla

  9. […] (isbergssallad, tomat, rödlök, gurka, feferoni) till och gjorde en sås med inspiration från Kryddburken men la till bla majonnäs för krämigare konsistens. Jättegod men lite mer likt Rhode Islandsås […]

    Gilla

  10. Jonas Antonsson profilbild
    Jonas Antonsson

    Kanonbra recept med bra länkar till pita bröd och kebabkött/sås ,

    Gilla

  11. Bosse Johansson profilbild
    Bosse Johansson

    Låter lite galet med fanta, så detta skall jag prova ganska omg.:P

    Gilla

  12. Sara Glans profilbild
    Sara Glans

    Såsen var verkligen helt super 🙂
    överraskande god!!

    Gilla

  13.  profilbild
    Anonym

    Bästa kebabsåsen

    Gilla

  14. Fredrik profilbild
    Fredrik

    Intressant

    Gilla

  15. Tobias profilbild
    Tobias

    Grymt god sås, jag kör med mer cayenne om man vill ha stark eller mindre cayenne och mer vitlök för vitlöks sås. Har i 1dl mayoneise med så blir den tjock 🙂

    Gilla

  16. Kalle profilbild
    Kalle

    Verfickter Fritz fickt frische fische

    Gilla

  17. Kristian profilbild
    Kristian

    Jättegod sås.
    Jag brukar alltid ändra lite på alla recept jag hittar men bestämde mig för att pröva den här exakt enligt receptet. Smakade och tyckte verkligen om den.
    Eftersom det blev mkt över så tog jag och hällde i lite salladskrydda i resten. Såsen är god som den är men om man vill ha en liten twist på det så kan jag högst rekommendera att pröva att lägga till ett krm med salladskrydda.

    Gilla

  18. Ove profilbild
    Ove

    ett par.tre teskedar italiensk salladskrydda, ett par teskedar harissa och ett par matskedar bostongurka
    ta turkisk youghurt och majjo, strunta i cayennepepparn, då snackar vi bästa kebab såsen!!

    Gilla

Lämna ett svar till Zzzzzzzz | MATPLATSEN Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect