Minipajer med spenat, pinjenötter och parmesan


Minipajerna serverade jag på den italienska buffén och här kommer receptet. Dom gick åt i ett nafs och blev mångas favorit! 😛 Jag använde mig utan färdigkavlad smördeg och gjorde 20 stycken. Självklart kan du halvera eller dubblera receptet efter behov. Pajerna går bra att förbereda så långt att du fyllt dom, ställ bara in dom i kylen och grädda strax före servering. Variera även osten efter tycke och smak. En grönmögelost, västerbottensost eller grevé passar bra!

Det här behöver du : 
2 förp färdigkavlad smördeg
2 dl pinjenötter/cashewnötter
4 dl grädde
Trocomare örtsalt
1 påse 400 gram färsk babyspenat
2 dl riven parmesanost

GÖR SÅHÄR : 
Hacka nötterna fint. Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna lätt. Slå på grädde och vispa ihop. Salta & smaka av. Tillsätt spenaten och låt den sjunka ner och koka in nån minut. Riv ner osten och dra av från plattan. Låt svalna något. Lägg ut smördegen på en skärbräda och ta ut runda mått lite större än mazarinformar. Använd ett upp & nedvänt glas. Du får ut 10st bottnar av varje smördeg. Tryck ut rundlarna i mazarinformarna och fyll med spenatröran. Grädda i 200 grader ca 20 min eller tills pajerna fått fin färg. Kan ätas både varma, lätt ljumna och kalla.

Print Friendly

10 reaktion på “Minipajer med spenat, pinjenötter och parmesan

 1. Minipajer kan aldrig bli fel! Kan säkerligen varieras i det oändliga…

  Gjorde du ALL mat som var på buffén???

 2. Gjorde dessa i helgen, åh så goda. Till och med min far som inte äter spenat tyckte att de var toppen. Dessa kommer vi att göra flera gånger. Jag gör allt mjölkfritt men det fungerade lika bra med havregrädde och getost i stället för parmesan. Mumma! Resten av buffen var också mycket god 😉

 3. Vart någonstans i affären hittar man pinjenötter undrar jag ju då? Det måste vara någon ny sorts nöt som jag inte har hört om förut.

 4. Hej!
  Går dessa att förbereda en dag innan? Alltså gräddade och klara och bara förvara svalt och värma på dem lite innan servering?

  Tack på förhand!

  /Johanna

 5. Låter verkligen gott, hade tänkt laga mycket från din italienska buffé (och dessa minipajer) till helgen. Stämmer det med 400g färsk babyspenat? Tycker det låter väldigt mycket, paketen som säljs här innehåller ca 65g.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>