Minipajerna serverade jag på den italienska buffén och här kommer receptet. Dom gick åt i ett nafs och blev mångas favorit! 😛 Jag använde mig utan färdigkavlad smördeg och gjorde 20 stycken. Självklart kan du halvera eller dubblera receptet efter behov. Pajerna går bra att förbereda så långt att du fyllt dom, ställ bara in dom i kylen och grädda strax före servering. Variera även osten efter tycke och smak. En grönmögelost, västerbottensost eller grevé passar bra!

Det här behöver du : 
2 förp färdigkavlad smördeg
2 dl pinjenötter/cashewnötter
4 dl grädde
Trocomare örtsalt
1 påse 400 gram färsk babyspenat
2 dl riven parmesanost

GÖR SÅHÄR : 
Hacka nötterna fint. Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna lätt. Slå på grädde och vispa ihop. Salta & smaka av. Tillsätt spenaten och låt den sjunka ner och koka in nån minut. Riv ner osten och dra av från plattan. Låt svalna något. Lägg ut smördegen på en skärbräda och ta ut runda mått lite större än mazarinformar. Använd ett upp & nedvänt glas. Du får ut 10st bottnar av varje smördeg. Tryck ut rundlarna i mazarinformarna och fyll med spenatröran. Grädda i 200 grader ca 20 min eller tills pajerna fått fin färg. Kan ätas både varma, lätt ljumna och kalla.

22 svar till ”Minipajer med spenat, pinjenötter och parmesan”

  1. kajomida profilbild
    kajomida

    Minipajer kan aldrig bli fel! Kan säkerligen varieras i det oändliga…

    Gjorde du ALL mat som var på buffén???

    Gilla

  2. kryddburken profilbild

    Kajomida!
    Absolut minipajer är som klippt och skurna för variation, det är ju så gott! Jo, jag gjorde all mat!
    /Linda

    Gilla

  3. Amy's piece of cake profilbild

    Detta recept låter jättegott och de ser himla smarriga ut! Ska jag göra.

    Gilla

  4. Christin - Mrs Sunshine profilbild

    Vilket enkelt recept! Tack för det:-)

    Gilla

  5. Åsa i köket profilbild
    Åsa i köket

    Gjorde dessa i helgen, åh så goda. Till och med min far som inte äter spenat tyckte att de var toppen. Dessa kommer vi att göra flera gånger. Jag gör allt mjölkfritt men det fungerade lika bra med havregrädde och getost i stället för parmesan. Mumma! Resten av buffen var också mycket god 😉

    Gilla

  6. Margareta profilbild
    Margareta

    Vart någonstans i affären hittar man pinjenötter undrar jag ju då? Det måste vara någon ny sorts nöt som jag inte har hört om förut.

    Gilla

  7. kryddburken profilbild

    Pinjenötter hittar du bland torkad frukt och övriga nötter. Den har funnits länge och är en grundingredienser i bla pesto.
    /Linda

    Gilla

  8. Johanna profilbild

    Hej!
    Går dessa att förbereda en dag innan? Alltså gräddade och klara och bara förvara svalt och värma på dem lite innan servering?

    Tack på förhand!

    /Johanna

    Gilla

  9. Pauline profilbild
    Pauline

    Låter verkligen gott, hade tänkt laga mycket från din italienska buffé (och dessa minipajer) till helgen. Stämmer det med 400g färsk babyspenat? Tycker det låter väldigt mycket, paketen som säljs här innehåller ca 65g.

    Gilla

  10. Kristina profilbild
    Kristina

    En fråga; hur funkar dessa för att frysas in?

    Gilla

  11. Fanny profilbild
    Fanny

    Glömde du ägg?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Nej, det ska inte vara ägg.
      /Linda

      Gilla

  12. Anna profilbild
    Anna

    Har aldrig sett påsar med spenat på 400 gr? Stämmer det? De största påsar jag hittar är på 200 gr?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Större stormarknader som Coop och Citygross har större förpackningar.
      /Linda

      Gilla

  13. Annika profilbild
    Annika

    Hej Linda,
    Jag funderar på och göra merparten av din buffé när vi ska fira jämt nästa vecka.
    Jag undrar om spenatpajerna. Tror det blir nästan lika bra med fryst spenat eller tycker du jag ändå ska satsa på färsk spenat?
    PS, Allt ser jättegott ut på din bilder!

    /Annika

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Annika! Jag tycker du ska satsa på färsk. Den frysta är grövre och har annan smak, de blir lite mer ”spenatstuvning-smak” Mycket godare med färsk!
      / Linda

      Gilla

      1. Annika profilbild
        Annika

        Hej, jag gjorde nästan hela buffén. Det blev succé! Och spenatpajerna (med färsk spenat) var det mest populära.

        Gilla

  14. Ellinor profilbild
    Ellinor

    Hej! Går de att frysa pajern?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Ja, det går bra!
      /Linda

      Gilla

  15. Johanna profilbild
    Johanna

    Hej ska prova dessa goda pajer för 12 tjejer jag har två frågor hur många räknar man med att man äter?
    Andra frågan är det verkligen 400g spenat ser så sjukt mycket ut ? Svara gärna snabbt på min Mail Med vänlig hälsning, johanna

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Johanna!

      Det beror ju lite på om det ska vara ett enkelt tilltugg eller mer som varmrätt? Jag hade ju dessa på en buffé med massor av annat till så då räknande jag en per person. Ska du bara bjuda på dessa så kanske 2 – 3 var.
      Jag köper storpack spenat och då är det just 400 gram men den krymper väldigt mycket under tillagning så mängden ska vara så!😉
      /Linda

      Gilla

  16. Cecilia profilbild
    Cecilia

    Så goda!! Tack för recept

    Gilla

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect