Något som jag gjort ofta sista tiden är piroger. Dom är goda att äta både som kalla o varma, perfekta att frysa in och bara ta upp till matlåda eller picknick. Du kan göra dom på hemmagjord deg, färdig pizzadeg eller smördeg. Jag köper ibland smördeg och plockar ur kylen vad som finns till fyllning. Supersmidigt och går fort! 😉

8 st

Det här behöver du :

1 rulle (rektangulär) smördeg

Ca 100 gram skinka

2 dl riven goudaost

2 dl creme fraiche

1 dl finhackad purjolök eller gräslök

Salt & peppar

1 äggula + lite vatten

Sesamfrön

GÖR SÅHÄR :

Blanda fyllningen med skinka tillsammans med riven ost, creme fraiche och purjolök eller gräslök. Krydda med salt o peppar o smaka av. Lite örtsalt kan behövas också.

Rulla ut smördegen och skär ut 8 st rutor.

Fördela fyllningen på varje och vik ihop. Tryck till kanterna noga så fyllningen inte rinner ut i ugnen under gräddningen. Pensla med en äggula uppvispad med lite vatten. Toppa med semsamfrön.

Grädda i 200 grader, ca 20 min.

Det bästa med piroger är att du verkligen kan rensa kylen och blanda ihop en god röra till fyllning på i princip vad som helst! 😉
  1. Anna Gustavsson profilbild
    Anna Gustavsson

    Hej , jag vill bara säga – tack vare din blogg har jag börjat laga mat . Jag hamnade på den för några år sen . Min familj tycker du är helt makalös på smaker . Trevlig sommar från karlskrona

    Gilla

  2. Hannes Svensson profilbild
    Hannes Svensson

    Har bloggen lagts ner? 😦

    Gilla

  3. Henke profilbild
    Henke

    Hej! Hoppas att allt är hyfsat bra iaf;)! Vi är många som skulle vilja se åtminstone några nya härliga recept Linda!

    Hoppas du orkar med det;)

    Gilla

  4. Henke profilbild
    Henke

    Hej! Hoppas att Ni alla mår bra! Kan du inte lägga ut iaf något smaskigt recept i månaden? Eller varannan månad? 😉

    Saknar dina härliga recept mycket och jag är inte ensam!

    Mvh Henke

    Gilla

  5. Maria P profilbild
    Maria P

    Hej !
    Kan man frysa in smör piroger, om det blir några över och om svaret är ja. Hur värmer jag dom när jag har tagit upp från frysen. Tack för att du delar med dig till oss. Jag är inte så duktig i köket och behöver ha receptet för att fixa mat så dom blir glada här hemma. Min sambo och våra barn öppnar skylen eller frysen och sen står det en god maträtt på bordet utan recept. Men i blad kommer kokboken fram eller mobilen.
    Mvh mp

    Gilla

  6. Lisa profilbild
    Lisa

    Ingen sommartårtstävling i år? 😦

    Gilla

Lämna ett svar till Henke Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect