Så mycket bättre än såhär blir det inte. Det kan inte gå fel, det kan inte bli godare. Färsk lövbiff i tunna strimlor behöver en gudomlig sås. Och vad är bättre än ädelost? Krydda rikligt med svartpeppar och var generös med osten så blir det garanterat en 10-poängare till middag!

4 port

Det här behöver du :

400 gram lövbiff i skivor

2 msk smör till stekning

2 finhackade schalottenlök

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk D’ Elidas chilisås

Salt

Nymalen Khmer svartpeppar

2 msk grönsaksfond

3 dl grädde

140 gram Kvibille grädd ädelost

GÖR SÅHÄR :

Koka upp valfri pasta.

Strimla lövbiffen och fräs på i het stekpanna med smör. Tillsätt finhackad schalottenlök och vitlök. Vänd runt så allt får fin färg.

Stänk över ca 1 tsk D’Elidas chilisås samt grönsaksfond och grädde. Låt koka upp.

Smula ner kvibille gräddädelost och rör om så allt blir en len sås. Sänk värmen till lägsta. Smaka av o bättra på med ev salt och peppar. Vill du ha mer sås så pytsa i lite av pastavattnet och rör om.

Vänd ner pastan och njut!

När lövbiffen och lök är brynt, (det går snabbt) så tillsätt övriga ingredienser och glöm inte att smaka av.
  1. Henke profilbild
    Henke

    Äntligen ett nytt underbart recept!!! Det var på tiden, haha. Fortsätt nu bara, snälla du!

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect