
Mormor Mia kommer hit till Allan och Joline är inkallad till körlektion, annars pluggar hon de mesta på distans utom när dom är på ”fältet” och kör lastbil/hjullastare och truck.
Hoppas så innerligt att denna Corona-pandemi snart får sitt slut. En del säger att vi inte ens nått toppen på isberget och andra börjar öppna upp skolor och gränser. Gymnasieskolorna kan inte öppnas förrän i höst??!… osv osv. Får väl se hur Öland ser ut och MÅR efter denna påskhelg. Trodde inte det skulle bli nån större turistinvasion och att folk tog sitt ansvar, men där hade jag väldigt fel. Folk överallt…
Ett gott tips till veckan vill jag ändå bidra med.
Frukostkorv med pepparrotssås och nykokt potatis. Hur gott är inte det?? En sån bortglömd klassiker som verkligen behöver lyftas. Och som med all korv som ska ”kokas” så ska den ju egentligen inte kokas utan bara sjuda på låg värme en längre tid. Ca 1 timme tycker jag är är optimalt för att få fram smakerna utan att korven spricker.
4 – 6 port
Pepparrotssås :
4 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 dl finriven pepparrot
1 tsk sötstark senap
1 tsk socker
Salt och nymalen vitpeppar
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Vispa ner mjölet och tillsätt buljong, vitt vin och grädde. Låt allt koka upp. Finriv pepparroten och tillsätt halva mängden först och smaka av hur starkt du vill ha det. Blir det för starkt kan du kan spara lite och lägga i en skål till serveringen så får var och en ta hur mycket extra dom vill. Sötstark senap och en gnutta socker är mina hemliga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Blir bara såååå gott!


Lämna ett svar till Maria Avbryt svar