Kanelbullar i långpanna

Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna. Såg nån variant av den på Pinterest, där finns mycket inspiration. Bara att kavla ut en rektangel, bre på fyllning och vika ihop. Allt gräddas i långpanna och skärs i rutor. Himla smidigt och så gott med nybakat!

Här kommer mitt recept!

Det här behöver du :

2,5 dl mjölk

50 gram rumsvarmt smör

½ pkt jäst (25 gram)

½ dl strösocker

1 krm salt

7 – 8 dl vetemjöl

Fyllning :

50 gram rumsvarmt smör

Vaniljsocker

Kanel

GÖR SÅHÄR :

Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. (Mjölmängden kan behövas ökas på om du knådar för hand). Låt jäsa övertäckt ca en halvtimme till dubbel storlek.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut ca 75*35cm. Bred på smör, sikta över vaniljsocker och kanel och vik en tredjedel av degen mot mitten från kortsidan. Bred på smör där också samt vaniljsocker och kanel. Vik över andra kanten över hela. Lyft över i en smord ugnsplåt. Måtten på min plåt är 35*25cm, använder du en större plåt räcker det med en vikning.

Låt jäsa ca 30 min. Skär degen i rutor, pensla med ett uppvisat ägg och grädda i 200 grader, ca 15 minuter.

Ta ut och låt svalna något. Dela rutorna och pensla med smält smör, doppa sedan varje bit i strösocker.

10 svar till ”Kanelbullar i långpanna”

  1. Christa profilbild
    Christa

    Jag gjorde det här igår och det var så himla enkelt. Men det smakar fortfarande kanelbullar 😀
    Dock så gjorde jag en dubbel sats eftersom min långpanna är enorm, och jag vek degen en gång bara.

    Men det var fortfarande mycket enklare än att göra kanelbullar 🙂

    Gilla

  2. Ida profilbild
    Ida

    Hej,
    Spännande idé, men blir lite förvirrad, texten säger att rutorna skärs efter den gräddats men tycker bilden ser ogräddad ut när det är i rutor, vilket är rätt? Mvh Ida

    Gilla

    1. Maria profilbild
      Maria

      Ida, jag tolkar texten som att man skär degen i rutor när den är ogräddad och sedan delar man den efter de skåror man skurit, efter att den kommit ut ur ugnen. 😊/Maria

      Gilla

    2. Elisabeth Sjögren profilbild
      Elisabeth Sjögren

      Låt jäsa ca 30 min. Skär degen i rutor, pensla med ett uppvisat ägg och grädda i 200 grader, ca 15 minuter.
      Kopierade från recept. Kan någon bit ramlat bort kanske?!

      Gilla

  3. Angelica Gabrielsson profilbild
    Angelica Gabrielsson

    TACK!Har bakat så mycket förr men har problem med mina händer.Men nu får jag det godaste efterlängtade bullar!🍀

    Gilla

  4. Suz profilbild
    Suz

    Gjorde degen hällde i saffran o gjorde med. Mandelmassa oo gud va gott

    Gilla

    1. Elisabeth Sjögren profilbild
      Elisabeth Sjögren

      Bra tips! Tack 😃

      Gilla

  5. Anneli profilbild
    Anneli

    Enkelt och bra, min jäser just nu. Gjorde veganskt, havredryck och mjölkfritt margarin

    Gilla

  6. Camilla profilbild
    Camilla

    Jag tycker att smakerna förvirrar av vaniljsockret i fyllningen. Det smakade inte så mkt kanel.

    Gilla

  7. Charlotte Bursche profilbild
    Charlotte Bursche

    De smager så godt, jeg har bagt dem 2 gange efter opskriften, men jeg får ikke ret meget dej ud af det, forstår ikke hvordan det skal kunne rulles ud til 75×35 cm Ca 😅

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect