När det vankas biffar eller köttbullar här hemma gör jag det enkelt för mig. Steker dom i ugnen och resultatet blir alltid kanongott och jag slipper stekos i köket och fettstänk överallt som är bland det värsta jag vet. Dessutom sköter dom ju sig själva i ugnen medan man vispar ihop såsen och kokar potatis. 

Mina allra godaste biffar innehåller kalvfond och bostongurka som ger otroligt god smak. Havregryn för lite frasig yta och ägg och potatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott! 

Tillbehör som stekt lök och gräddsås är det absolut godaste. Och naturligtvis kokt potatis, lingonsylt och inlagd gurka. Ha en toppenfin dag nu! 

  

9 st biffar 

Det här behöver du : 

800 gram blandfärs 

2 ägg 

2 msk potatismjöl

2 msk kalvfond 

1 dl vatten 

1 dl havregryn 

1 msk bostongurka 

Svartpeppar 

 

GÖR SÅHÄR : 

Blada färsen med samtliga ingredienser. Forma till nio stycken bollar med lätt fuktade händer. Platta till lätt och lägg på smord ugnsplåt. Stek i ugnen ca 25 – 30 minuter i 175 grader. 

 

Stekt lök : 

Skala och skär löken grovt. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken på medelvärme ca 15 minuter. Salta lite och tillsätt även en nypa socker. När löken mjuknat något kan du slå på en halv deciliter vatten och låta snabbt koka in, sen är den klar. 

 

Gräddsås : 

Använd samma panna som du stekte löken i. Slå i vatten och lite grädde, några matskedar kalvfond och grönsaksfond. Vispa ihop. Krydda med nymalen svartpeppar och en matsked lingonsylt. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme några minuter. Red av med maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av. 

 

9 svar till ”Kryddburkens godaste biffar med stekt lök och gräddsås”

  1. Anne profilbild
    Anne

    Ska definitivt laga dessa biffar!

    Gilla

  2. Anki profilbild
    Anki

    Testar ofta dina recept och har aldrig blivit besviken 🙂 Biffarna måste naturligtvis testas!

    Gilla

  3. Sara profilbild
    Sara

    Kan man använda kycklingfärs istället med samma resultat?

    Gilla

  4. Britt-Marie profilbild
    Britt-Marie

    Ja, det är definitivt inte sista gången som jag lagar dessa biffar! Superrecept, tack för att du delar med dig! Biffarna blev ”litet runda/ovala” men vad saftiga de var, inga ”torrbollar här inte”. Tack än en gång!

    Gilla

  5. IZH profilbild
    IZH

    Tack för ett superbra recept. Har försökt länge få till bra konsistens på köttbullar i ugn. Detta blev kanon!

    Gilla

  6. Birger profilbild
    Birger

    Dom här köttbullarna kommer att bli återkommande på vårt middagsbord. Jättegoda och lätt att göra. Så otroligt enkelt att steka dom i ugnen +++

    Gilla

  7. Lars Daggfeldt profilbild
    Lars Daggfeldt

    Jättebra ide att göra dom i ugnen, frugan blev storligen imponerad av att dom var så goda men som vanligt med mig i köket så blev det mkt disk

    Gilla

  8. Anita profilbild
    Anita

    Låter jättegott☺️Undrar bara om du har ett recept på såsen?

    Gilla

  9. Agneta profilbild
    Agneta

    1000 tack för all inspiration och toppenrecept!! Gjorde dessa biffar idag och stekte dom i mina muffinsbleck, funkade perfekt. Och såsen blev jättegod!!!

    Gilla

Lämna ett svar till Anita Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect