Jag gjorde ett gäng matlådor till Nicke igår och det blev färs denna gången. En enkel köttfärslimpa med wokgrönsaker, gröna ärtor och en galet god pepprig gräddsås. Räcker till fyra matlådor och här väljer man själv om man vill servera ris eller potatis till eller enbart grönsaker.
Det här behöver du :
ca 1 kg blandfärs
1 dl vispgrädde
2 msk potatismjöl
2 ägg
1 stor, finriven gul lök
salt & peppar
½ msk Tonys krydda
GÖR SÅHÄR :
Använd en stor bunke. Blanda alla ingredienserna väl. Forma till en avlång limpa på bakplåtspapper. Stek i ugn ca 50 min i 175 grader.
Pepprig gräddsås :
När köttfärslimpan är klara sila skyn från plåten. Koka upp i kastrull, tillsätt valfri mängd grädde, en matsked soya, 2 tsk balsamvinäger samt salt & peppar. Jag använde mortlad grönpeppar, svartpeppar, vitpeppar och rosé. Låt koka upp och red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt.


Lämna ett svar till Therese Avbryt svar