
Jag har ju fått prova dessa kycklingbacon från Kronfågel nu en tid och jag måste erkänna, det är grymt gott. Jag är speciellt förtjust i att de är lite tjockare skivor och inte så flottiga som andra bacon. Jag har tidigare testat dom i BLT sandwich och även till frukost tillsammans med stekta ägg och här gjorde jag en röra som passar ypperligt till bakad potatis eller om du hellre vill som en kall röra till baguette eller pastasås.
Jag har använt mig av två paket kycklingbacon till fyra portioner. Alltså en röra som räcker till fyra varma, bakpotatisar. Röran är kall och toppas direkt på bakpotatisarna då dom kommer ut ur ugnen. Dofterna när röran smälter och alla smaker som blir till ett är en riktig fullträff.
Det här behöver du :
4 bakpotatisar
2 dl creme fraiche
2 pkt kycklingbacon
2 dl finhackad purjolök
1 dl finhackade soltorkade tomater
½ dl fetaost
Örtsalt
Svartpeppar
Chiliflakes
GÖR SÅHÄR :
Knaperstek baconet, lägg upp på hushållspapper och strimla fint. (spara lite till att toppa röran med)
Rör ihop creme fraiche med finhackad purjolök, soltorkade tomater och fetaost. Smaka av med örtsalt, svartpeppar och chiliflakes.
Vänd ner baconet och låt stå i kylskåpet under tiden bakpotatisarna är i ugnen. Servera röran till de varma potatisarna och toppa med lite extra knaperstekt kycklingbacon.
Självklart ska även ni få möjlighet att prova och utforska produkten.
Jag lottar härmed ut 5 st produktcheckar till ett värde av 300 kr styck.
Det jag vill att du berättar är varför just du ska vinna och vad du skulle vilja laga med just kycklingbacon.
Lämna ditt svar i kommentarsfältet senast söndag 3 april. Därefter utses vinnarna och kommer att presenteras här på Kyddburken.
Kycklingbacon-röran förberedd och ska här röras ihop med creme fraiche och behöver endast smakas av med örtsalt och svartpeppar.
Kycklingbacon finns att köpa hos din handlare bland övrigt sortiment av bacon.
Knaperstekt kycklingbacon, finhackar purjolök, soltorkade tomater och fetaost.
Låt röran stå och dra i kylskåpet under tiden bakpotatisarna blir klara i ugnen.
Baka potatisarna i ugnen ca 1 timme, beroende på storlek. Nagga dom med gaffel och öppna foliét efter halva tiden så får de god, krispig smak i skalet också.
Servera kycklingbacon-röran till nybakade potatisar och toppa med lite extra knaperstekt bacon.
Inlägg och tävling i samarbete med Kronfågel








Lämna ett svar till Livsnjutarnas Gourmetkök Avbryt svar