Påsken närmar sig med stormsteg och våren är äntligen här och jag hoppas den har kommit för att stanna. Våran påsk kommer se lite annorlunda ut i år då Joline reser till sin gammelmormor i Spanien och Nicke och jag åker bort till hemlig ort för att fira hans födelsedag men också vår 10:e bröllopsdag. Ni ska såklart få veta mer om det senare. Men då det inte blir mycket tid här hemma till att förbereda påskmat och övrigt pyssel så har jag samlat några tips på mina favoriter bland både förrätter, varmrätter, tårtor, bakelser, kakor, godis och pyssel förstås. Hoppas ni hittar något som kan inspirera er till påsken. 😛
Under bilderna följer länkar till respektive tips eller recept. Bilderna går att klicka på för förstoring.
Kladdkakemuffins i form av ”morotsland”, receptet hittar ni HÄR.
Och små, söta kyckling-cupcakes HÄR.
Oreofudge som är så gott blir ett frestande påskgodis, recept HÄR. Vill man inte fylla påskägg fulla med godis så trä några utvalda godisar på ”grillspett” och paketera i cellofanpåsar med snöre. HÄR kan du läsa mer om det.
Fågelbon av salta pinnar doppade i choklad och sedan dekorerade med marsipanägg. Tips HÄR. Sen har vi de färgglada spetten med kladdkaka och ananas serverat med grädde och lemon curd. Recept HÄR.
Färgglada cupcakes med blåbärsfrosting, recept HÄR.
Schweizernötstårta dekorerad med violer. Recept HÄR.
Påskbakelser på rulltårta med grädde är bland de enklaste bakelserna till påsk. Använd valfri rulltårta och skiva upp. Lägg på vispad grädde och toppa med en halva, konserverad persika.
Budapestbakelser med påskägg i marsipan, recept HÄR.
Minipavlova bakade på vakelägg, recept HÄR samt den klassiska budapestrullen bakad med bland annat marsansås-pulver för den goda smaken. Recept HÄR.
Gröna dammsugare, ett måste till påsk. Recept HÄR.
Och mammas goda morotskaka med philadelphiaost-frosting och valnötter, recept HÄR.
Wienersnittar och brysselkex, småkakor som förgyller kaffestunden.
Cellonfan-strutar med dragéägg HÄR och påskens stora godistillverkning HÄR.
Mer pyssel, HÄR!
Pistage och lime-fudge, enkelt och sååå gott! Recept HÄR.
Samt bountys HÄR.
Marsipanfigurer är roligt att pyssla ihop, tips HÄR.
Rosa bollar, recept HÄR.
Trådägg är ett himla roligt och kladdigt påskpyssel. Läs mer HÄR.

Dom här äggen är färgade med olika nyanser av helt vanlig karamellfärg och är helt okokta. Jag lät dom ligga i vatten nån timme tillsammans med karamellfärg och en kork ättika. Sen får man låta barnen gå lös på äggen i kartong så blir det lite roligare att ta upp och antingen steka eller koka. 😉
Självklart ska man ta tillvara på skalen också. Fyll med lite planteringsjord och tryck i lite gräsfrön.
Ännu ett par trädägg i mörkare färger, här dekorerade med pärlhönsfjädrar.

Påskäggen behöver ju naturligtvis inte enbart fyllas med godis. Små roliga leksaker, figurer, biobiljetter och annat är också uppskattat.
Påskpynt är bland det roligaste med alla vackra färger och helt min stil.
Goda tilltugg till förrätt eller som sen kvällsvickning är dessa ost & skinkfyllda gifflar. Recept HÄR.
Vackra bjud eller kuvertbröd blir det av hembakade sesamgifflar. Mina absoluta favoriter bland småbröd. Recept HÄR.
Även världens godaste morotsfrallorna går inte av för hackor. Recept HÄR.
Baka eget lantbröd till påskhelgens frukostar. Supergott att stoppa i brödrosten också, recept HÄR.
Fylld lantbrödstårta med ost, bacon och soltorkade tomater. Recept HÄR.
Busenkel filmjölkslimpa med rivna morötter utan knådning och utan jäsning. Recept HÄR.
Till påsken hör såklart sillen också. Här får ni recept på lök och vitlökssill HÄR.
Inlands strömming a la Kryddburken HÄR och äggrulle med ost och bacon HÄR.
Små goda förrätter eller tilltugg. Laxröra i snapsglas HÄR.
Laxbakelser med färskoströra HÄR.
Påskmaten är så mycket fräschare och lättare än julmaten och faktiskt en favorit-högtid som inte kräver så mycket stress eller veckor av förberedelser. Ett besök hos fiskhandlare med allehanda goda, rökta laxar är det bästa av allt.
Ägghalvor i olika varianter hittar ni HÄR.
Laxbakelser är enkla att göra på utstansade rundlar (här hällakaka) med en röra på philadelphiaost/löjrom/rödlök och lite creme fraiche. Kallrökt lax, citron och gräslök på toppen.
Snittar med kallrökt lax och löjrom, recept HÄR.
Rund smörgåstårta – Kryddburken special. Recept HÄR.
Smörgåstårta med lax och räkor. Recept HÄR.
Små mini-hamburgare, toppade med stekta vaktelägg. Recept HÄR.
Kroppkakspaj, en rätt jag hittat på själv. Recept HÄR.
Laxpaj med sparris, recept HÄR.
Västerbottenpaj med rödlök och löjrom HÄR.
Vegetariska, små minipajer, recept HÄR.
När påskbuffén är uppäten och det stundar några röda, lediga dagar finns det alltid tid för klassisk, hederlig söndagsmiddag. Här är mina favoriter.
Saftig, långkokt skinkstek, recept HÄR.
Klassisk slottsstek med gräddsås och äppelmos, recept HÄR.
Och de lite lyxigare söndagsmiddagarna HÄR med rödvinsmarinerad rådjursstek.
Samt fylld, benfri kotlettrad, recept HÄR.
Föredrar man kyckling så finns här mina bästa tips på hel, ugnsstekt kyckling med sockerstekt kulpotatis och skysås. Recept HÄR
Smaklig måltid till er alla i påsk! ♥.




























































Lämna ett svar till Linda – Glutenfria Köket Avbryt svar