köttfärssås_spagetti_exotisk_recept_godaste_annorlunda_tips_middagstips_kryddor_kockens
Kryddor, kryddor, kryddor!! Nu är det dags för tävling här på Kryddburken och det är Kockens jag kör ett samarbete med som idag firar 100-års jubileum!! GRATTIS! Här kan ni vinna fina ekologiska kryddor och en uppsättning chilikryddor.

 

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! 

 

Kockens facebooksida

hittar ni nyheter ur deras sortiment samt aktuell uppdaterad information och kampanjer.

 

Det jag vill att ni ska göra för att deltaga är följande : 

Välj ut minst två av kryddorna du ser på bilderna här och berätta vad du skulle ha använt dom i för rätt.

Lämna ditt svar i kommentarsfältet senast söndag 6:e mars. Din kommentar visas efter att den är godkänd.

Lycka till!

 

kockens_kryddor_kryddburken_tävling_ekologiska

 

kockens_kryddor_kryddburken_tävling_chili

 

kockens

Tävling i samarbete med Kockens 

 

49 svar till ”Tävling – Kockens heta och ekologiska kryddor”

  1. Rocita Andersen profilbild
    Rocita Andersen

    Gurkmeja till frikadeller i currysås
    Paprika i Basilikasås som jag gjorde i helgen efter ett recept som jag hittade här…..

    Gilla

  2. Rocita Andersen profilbild
    Rocita Andersen

    Inte Basilika sås utan balsamicosås

    Gilla

  3. Lejla Sisic profilbild

    Gurkmeja till orientaliskt ris skulle jag ha och paprikapulver till gulaschsoppa

    Gilla

  4. Hanna profilbild
    Hanna

    Kul tävling! Paprikapulver är ett måste i vardagsfavoriten korvstroganoff och ingen no bean chiligruts utan minst två olika sorters torkad chili.

    Gilla

  5. Fredrik Larsson profilbild
    Fredrik Larsson

    Det vore ju kul att testa lite roliga chilikryddor för att se om man kan få en nästan fulländad Chili con carne att bli fulländad. Chili Habanero och skulle man våga med Chili Chipotle? Man måste väl våga lite.

    Gilla

  6. Sofia Österdal profilbild
    Sofia Österdal

    Paprika krydda i en god bbq marinad till grillad karré.
    Chilimix till en god dressing till en kycklingsallad.

    Gilla

  7. Nina profilbild
    Nina

    Mer kryddor nam! Ingefära går till bakverk bl.a. kolasnittar. Basilika och chili till min tomatsoppa.

    Gilla

  8. Karoleen profilbild

    Jag skulle vilja änvända Chili sweet och paprika i en guacamole. Chili sweet skulle ge en härlig söt hetta samt paprikan en rökighet. Det skulle jag tycka var supergott i en krämig avokadoröra.

    Gilla

  9. Erica profilbild
    Erica

    Skulle använda persilja och chillmix i chili von carne! Bästa maträtten till vardags, funkar i matlådor, lika god att värma osv. 🙂

    Gilla

  10. Tobbe Lundberg profilbild
    Tobbe Lundberg

    En riktig chiligryta kräver en mix av flera olika sorters chili. Jag älskar habanero, så jag skulle vilja testa Chili Habanero, Chili Ancho och Chili Chipotle i en härligt het smakrik chiligryta med många fina nyanser av de olika chilisorterna. Gärna ovanpå en god grillkorv tillsammans med cheddar för en klassisk amerikansk Chili cheese dog. Nomnom!

    Gilla

  11. Sanna Nilsson profilbild
    Sanna Nilsson

    Gurkmeja använder jag till en korma med blomkål som bas, det blir alltid kalas! Persilja passar som handen i handsken till en färsk kyckling i ugn, comfort-food som efter en hektisk dag gör en lugn! Och rosmarin har jag alltid till det helstekta lammet, vilket gör alla dagar i veckan extra fin!

    Gilla

  12. Annica S profilbild
    Annica S

    Rosmarin skulle jag ha på klyftpotatis och chilipulver i köttfärssås

    Gilla

  13. Elsa profilbild
    Elsa

    Gurkmeja är en stor favorit hos mig då det används flitigt i det persiska köket som jag haft turen att växa upp i. Får jag välja endast en rätt med gurkmeja så blir det ”persisk cutlet” – en slags köttfärsbiff gjord på nötfärs, lök, potatis, ägg, salt & peppar samt den viktiga gurkmejan. Serveras antingen med ris och stekt tomat, eller i liba-bröd med saltgurka och färska tomater. Otroligt gott!
    Som min andra krydda väljer jag chilimix. Med den gör jag min egenkomponerade köttfärsgryta. Köttfärs, lök, vitlök, krossade tomater, skuren potatis, morotsslantar, majskorn, köttfond, kanel, chilimix, paprikakrydda. Även om jag använder paprikakrydda så är det mest chilimixen och kanelen som ”gör” rätten sådär underbart mustig och ”hearty”! Serveras med vitlöksbröd och en klick yoghurt till.

    Gilla

  14. Fedha profilbild
    Fedha

    Chilipulver på avokadomackan till mellis och paprikapulver i en ungersgulaschsoppa till middag 🙂

    Gilla

  15. Titti skarp profilbild
    Titti skarp

    jag skulle tillaga nåt asiatiskt med gurkmeja och ingefära
    inte så ofta jag lagar asiatiskt men gudars så gott det blir med dom rätta kryddorna
    hoppas på turen
    Titti

    Gilla

  16. Mormor profilbild
    Mormor

    Persilja i köttsoppa.
    Paprika i korv stroganoff.
    Tack för din blogg. Trevlig vår.

    Gilla

  17. Paula profilbild

    Jag skulle ta chilin och chilipulvret och sen skulle jag ta tag i mamma och tillsammans med henne våga krydda och göra det riktigt starkt och gott! En god gryta tror jag det skulle bli!

    Gilla

  18. annica profilbild
    annica

    chilipulver i min chiligryta
    rosmarin på potatishalvorna

    Gilla

  19. Julias pyssligheter profilbild

    Jag brukar laga en fantastiskt god bönchili med hetta och mycket smak från bl.a. paprika, morötter och vitlök. Då krävs det förstås kryddor som exempelvis chilipulver och paprikapulver. Men det hade varit extra kul att testa med flera olika chilisorter som tex habanero. Bönchilin serveras med gräddfil, nachos och ett nybakat bröd. Här är receptet:
    http://juliaspyssligheter.se/2015/february/bonchili-med-goda-tillbehor.html

    Gilla

  20. Martina profilbild
    Martina

    Paprika i en mustig och härlig ”dhal” en indisk linsgryta med bl a tomatkross cocosmjölk morot och röd paprika.
    Rosmarin tillsammans med grillad kyckling och citron!

    Gilla

  21. Belinda profilbild
    Belinda

    Jag skulle göra en marockansk fiskgratäng med gurkmeja och chilipeppar.
    I gratängen skulle jag ha sej, salt, paprika, körsbärs tomater, lök, pressad citronsaft, curry, gurkmeja och chilipeppar.

    Gilla

  22. Madeleine profilbild
    Madeleine

    Oj vilken dröm! Jag hade experimenterat med olika chilikryddor i en härlig texas chiligryta och sedan hade jag nog använt ingefära till en god banankaka eller liknande, måste ju lyxa till det med en efterrätt ibland!

    Gilla

  23. Sanna profilbild
    Sanna

    Lätt en beef chili!!

    Alla chilisorterna och nötkött i en taco med massa färsk koriander, lime och syrad lök!! Mums

    Gilla

  24. Monita profilbild
    Monita

    Chilipeppar, paprika och basilika skulle passa utmärkt i en mustig och het tomatsoppa.

    Gilla

  25. Anders Arvidsson profilbild
    Anders Arvidsson

    Timjan skulle jag använda till att göra en klassisk ärtsoppa.
    Chipotle och chilipeppar skulle göra en grund till en god pulled pork.

    Gilla

  26. Amanda Bach profilbild
    Amanda Bach

    Jag skulle välja paprikapulver till Gulaschsoppa, mums! 🙂
    Chipotle till kalops. Otroligt gott!!

    Gilla

  27. sara welin profilbild
    sara welin

    Gurkmeja till studentanpassad paella, dvs byta ut saffran mot gurkmeja. Chilimix skulle jag använda i alla rätter där lite hetta önskas utan att det blir tokstarkt á la Thailand. Kan även tänka mig att använda chilimixen vid pralintillverkning. Röra ner i en chokladganache för lite sting!

    Gilla

  28. Britt-Marie G profilbild
    Britt-Marie G

    Bara 2 kryddor: Wow, Gurkmejan skulle jag då använda till en ”kokos”-kyckling som jag gör (kokosmjölk) och jag skulle avsluta med banankaka och på det viset använda mig av ingefäran och även kanel till den bl a. Men många av kryddorna är mycket användbara….

    Gilla

  29. Anna J profilbild
    Anna J

    Jag skulle använda paprika i en gulaschsoppa och jag skulle baka en variant av havreflarn med smak av ingefära.

    Gilla

  30. Anneli B unland profilbild
    Anneli B unland

    Jaa, lamytterfilé rullad i anchochili med ungsbakad potatis och lök kryddad med rosmarin.

    Gilla

  31. My Thulin profilbild

    hade gjort rosmarin och chili potatis, bästa kombon!
    Och sedan hade jag chili chipotle till mina revben 🙂

    Gilla

  32. Elle profilbild
    Elle

    Till min kyckling wok med kokosmjölk använder jag chilipulver till.
    Och vad vore inte bättre än hemlagad pizza med extra allt och extra basilika.
    Mums!

    Gilla

  33. Amanda profilbild
    Amanda

    Med gudföräldrar från Indien har jag vuxit upp med hemlagad nordindisk mat, vilket starkt präglat mitt förhållningssätt till matlagning och gett mig en karta in i den värld av smaker som kryddor är. Med inspiration från min gudmor skulle jag därför antingen göra pakora (grönsaker med panering av kryddat kikärtsmjöl) med gurkmeja, chilipeppar och paprikapulver eller aloo paratha (stekta bröd med kryddad potatis i) med smak av gurkmeja, chilipulver och färskriven ingefära. Dessa skulle serveras med naturell yoghurt, färsk koriander, picklade grönsaker eller en god chutney och med en kanna rykande hett chai.

    Gilla

  34. Julia profilbild
    Julia

    Jag hade tagit rosmarin och basilika, och ägnat en hel ledig lördag till att långkoka den godaste och mustigaste tomatsåsen någonsin. Den hade jag sedan ätit tillsammans med perfekt färdigkokt pasta, på lördagskvällen, tillsammans med någon som jag tycker om.

    Gilla

  35. Ullis profilbild
    Ullis

    Jag hade gjord en mix av aubergine, squash, gul lök,rödlök, vitlök i ugnen, på med ekologisk rapsolja och sedan generöst använt kockens rosmarin och basilika

    Gilla

  36. Ullis profilbild
    Ullis

    …jag hade skivat alla grönsakerna altså

    Gilla

  37. Elisabeth profilbild
    Elisabeth

    Jag hade gjort en härlig rustik, gryta av nötkött med både chillipulver och chilipeppar
    Andra kryddor som är gott i är ingefära spiskummin oregano
    Låt Puttra länge på spisen mums
    Bettan

    Gilla

  38. Ingrid profilbild
    Ingrid

    Jag skulle vilja ta ingefära och chili och paprika och använda som bas i en marinad eller rub till en hel kyckling som jag skulle göra i ugnen sen.

    Gilla

  39. Maria profilbild

    Vad kul med en tävling som inte är avslutad när jag hittar den! Här kommer några förslag:
    Paprika är självklar till gulasch, som det här originalreceptet från Wien
    http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2014/12/gulasch-som-man-gor-i-vardshusen-i-wien.html
    Chili passar till choklad, t ex till Fastlagskrämen från Neapel som även innehåller en kanske chockerande ingrediens http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2016/01/karnevalskram-fran-neapel.html
    Basilika i vegetariska couscousdolmar
    http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2016/01/vegetariskt-couscousdolmar-samt.html
    Rosmarin i gåsterrin
    http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2016/01/gasterrine-med-applen-lok-och-lever.html
    I den här ”vilda” vaktel/kycklingsåsen ingår det flera av kryddorna; paprika, timjan och rosmarin (m fl kryddor):
    http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2015/05/fylld-baconrullat-kycklingbrost-med.html
    Hoppas det kommer in många trevliga bidrag till tävlingen!

    Gilla

  40. Julia profilbild
    Julia

    Paprikapulver och basilika är fina ingredienser till en krämig tomatsoppa!

    Gilla

  41. Jennika profilbild
    Jennika

    Mmm! Jag hade gjort en riktigt mumsig köttfärssås med massor av basilika och sen lite chilipulver eller någon av de andra chilikryddorna för lite hetta. Spagetti till det!

    Gilla

  42. Vicki profilbild

    En enkel vardagsrätt som jag gör är korv på tomatbädd och då använder jag basilika och timjan till den rätten, super gott!!
    Sedan är rosmarin en favoritkrydda som jag bl.a. använder när jag gör en söndagsstek

    Vicki

    Gilla

  43. Hang profilbild
    Hang

    Älskar chili!!! Hade nog testat att hetta upp en pulled beef till helgen med chilin.
    Gurkmejan är perfekt för min mammas pho. Vietnameisk nudelsoppa! Underbar 🙂

    Gilla

  44. Sarah profilbild
    Sarah

    Chili hettar och piffar upp guacamolen och sonen på 10 år har sin ”paradrätt” som han gör och det är klyftpotatis i ugn med rosmarin.

    Gilla

  45. Carola profilbild
    Carola

    Jag är gravid och som många andra preggos så har jag några cravings. Senaste tiden har det varit en speciell chiligryta som vi fick i skolan när jag gick i 1-6:an för många, många år sedan. Egentligen är det en enkel rätt baserad på köttfärs och makaroner, men det speciella för att få till den är såklart kryddningen. Paprika är ett måste och chili likaså. Skulle gärna vilja testa att göra den med dessa olika chilivarianter för att se vilken variant som gör rätten mest lik som jag minns från skolan.

    Gilla

  46. Ann-Louise profilbild
    Ann-Louise

    Ekologisk paprika i en mustig gulasch gryta gjord på ekologiskt nötkött så klart. Mums! Rosmarin skulle jag ha i en sheppards pie gjord på lamm med sötpotatis mos på toppen!

    Gilla

  47. Johanna Wicksell profilbild
    Johanna Wicksell

    Jag skulle självklart använt chilipulvret till en riktig god och het cili con carne! Full med ekologiska bönor, ett hembakt bondbröd att doppa med samt en klick vitlöks sås gjord på cream fraich när allt blir lite väl hett!
    Den andra kryddan jag skulle använt är gurkmeja, denna fantastiska krydda med så många hälsofördelar!
    Jag skulle använt kryddan till en supergod räksoppa med färska räkor, purjolök, chili, morötter, ärtor och persilja! Självklart skulle soppan vara gjord på grädde och kokosmjölk! Mumms!

    Gilla

  48. Helena profilbild
    Helena

    Ekologisk gurkmeja skulle jag använda för att piffa upp couscousen, använder alltid gurkmejram för att få lite mera färg på couscousen och att det nu finns som ekologisk är ett stort plus. Ancho chilin skulle jag använda i hemmagjorda tacokryddan.

    Gilla

  49. Madelene Abrahamsson profilbild
    Madelene Abrahamsson

    Jag skulle använda ingefära och chili till en god kryddstark vegetariskt gryta med mycket grönsaker. Håller tummarna hårt! Kram Madelene.A

    Gilla

Lämna ett svar till Rocita Andersen Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect