Barndomsfavorit i allra högsta grad! Vem gillar inte köttbullar och stuvade makaroner? Det är ett måste att damma av det receptet då och då. Ketchup är ett måste till och likaså rivna morötter.
Vad har du till? Ketchup?
Eller kanske lingonsylt som jag vet att vissa har…
😉
En ugnsplåt köttbullar
Det här behöver du :
800 gram blandfärs
2 st gul lök
1 dl vatten
1 msk potatismjöl
½ tsk malen vitpeppar
1½ – 2 tsk salt
GÖR SÅHÄR :
Skala löken och finhacka eller riv den. Bryn löken lätt i stekpanna så den blir genomskinlig. Blanda ner i färsen och tillsätt övriga ingredienser. Värm ugnen till 200 grader. Ställ in en plåt med en klick smör på och låt smöret smälta. Börja under tiden att rulla köttbullarna. Lägg på plåt och stek i ugn ca 20 – 30 min beroende på storlek, skaka om plåten då och då. Servera till stuvade makaroner och rivna morötter.
Makaronerna (gammaldags idealmakaroner) kokar jag långsamt i mjölk på lågvärme under omrörning. Salt, vitpeppar, lite muskot och nån tesked strösocker på slutet.
Stek köttbullar antingen på plåt i ugnen eller i panna.
De stuvade makaronerna tar ca 20 minuter tills de är klara.




Lämna ett svar till Linda Avbryt svar