Lax var det här! En riktig storfavorit här hemma med krämig dillpotatis och massor av citronpeppar. En gratängform med allt-i-ett! Smidigare kan det knappast bli! Såsen till potatisen har jag gjort på creme fraiche och massor av dill, en gnutta pressad citron, salt, peppar och citronpeppar. Det blir så gott när man blandar potatisen såhär och bara lägger laxen ovanpå. Lova mig att ni provar vid tillfälle. Ingredienslistan är inte lång och det kommer bli en favorit även hos er! 😛
Det här behöver du :
4 laxfiléer
8 potatisar
5 dl creme fraiche
½ pressad citron
1 knippe dill
Citronpeppar
salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Koka den i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av och lägg potatisen i en ugnsfast form. Rör ihop ingredienserna till såsen och slå över potatisen. Blanda väl. Lägg över laxfiléerna. Här har jag skurit dom i lite smalare bitar. Krydda med citronpeppar. In i ugnen ca 25 minuter i 175 grader.
Koka potatisskivorna i saltat vatten ca 5 minuter.
Lägg i ugnsfast form och slå över såsen.
Blanda väl.
Lägg laxfiléerna överst och krydda med citronpeppar. Grädda i ugn ca 25 min i 175 grader.
Färdigt att avnjutas!







Lämna en kommentar