Oj vilken god köttfärssås det blev ikväll!! Tokgod verkligen! Jag ville prova lite andra smaksättningar än de jag nästan alltid gör annars så nu provade jag med lite exotiskt tema. Det blev chilipeppar, ingefära och massor av strimlade morötter och ananas. Detta ska ni absolut prova om ni vill variera er köttfärssås nån gång.
Nu har jag precis tagit ut en sockerkaka ur ugnen som får bli fredagskvällens mysfika till TV:n. Önskar er alla en toppenfin kväll och helg! Ses igen imorgon. ♥ PUSS
6 – 8 port
Det här behöver du :
500 gram nötfärs
2 dl strimlade morötter
2 dl strimlad purjolök
2 burkar á 227 gram ananasringar + spadet
½ röd chilipeppar
1 burk krossade tomater
2 msk oxfond
1 tsk malen chilipeppar
1 tsk malen ingefära
Salt
GÖR SÅHÄR :
Bryn nötfärsen och häll upp på ett fat vid sidan om så länge. I samma panna, fräs på morötter, purjo, ananas (utom spadet än så länge) och chilin i lite smör tills de mjuknat. Vänd sedan ner färsen igen och slå på spadet från ananasen, tomater samt fond och kryddor. Justera mängden själv efter hur hett du vill ha så smaka dig fram. Låt såsen få puttra ihop ca 20 minuter. Servera med nykokt spagetti, lite extra chili och riven ost på toppen!
Strimlad morot, purjolök och ananasringar som jag bara hackat lite. Släng inte spadet, det ska ner i såsen de också.

Fräs på allt i het stekpanna med smör tills de mjuknat. Slå på spadet precis innan du tillsätter färsen.
Färs, spad, tomatkross, fond och kryddor är nu i och såsen ska puttra på medelvärme ca 15 – 20 minuter. Red eventuellt av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens.
Jag använde mig av några av dom nya kryddorna jag fick från Kockens. Olika chilikryddor samt ett urval av deras ekologiska sortiment. Håll utkik för snart blir det en ”kryddig” tävling här på Kryddburken. 😉
Galet god, för att inte tala om doften!
Servera med spagetti och lite extra chili samt riven ost och middagen är i hamn!







Lämna en kommentar