
Igår gjorde jag det här till kvällsmiddag. En klassisk pasta i krämig sås med purjolök, vitlök och bacon! Så galet gott och en riktig favorit hos alla. När det enkla ibland är det godaste… 😉
Av rester som blir över kan man fylla små ugnsformar, toppa med ost och gratinera i ugnen ca 10 minuter. Det är också galet gott! 😛
6 port
Det här behöver du :
4 port kokt pasta
2 pkt bacon
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
Salt & peppar
8 dl gräddmjölk
GÖR SÅHÄR :
Finhacka purjolök, vitlök och skär bacon i mindre bitar. Hetta upp en rymlig stekpanna och fräs på allt så det får fin färg. Tillsätt buljongtärning, salt och peppar och slå på gräddmjölken. Låt såsen koka upp. Red ev. av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen. Vänd ner pasta servera.

Det doftar ljuvligt av bacon lök från pannan.

Slå på gräddmjölk och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar och vänd sedan ner pastan.


Lämna en kommentar