
Igår åt vi smörgåstårta här hemma. 18:e oktober… The day I was born! 😉
Jag blev uppvaktad från morgon till kväll av familjen med sång och paket på sängen och en lång härlig söndagsfrukost. Fler överraskningar vid lunch och på eftermiddagen kom även min mamma o syster. Vi åt smörgåstårta och rundade av med kaffe, glass, päron och chokladsås. En toppenfin dag på alla sätt och så fina presenter.
Tusen tack till er alla som gratulerat mig på facebook och instagram. ♥
Ni ska givetvis få receptet på min egen specialare ”Smörgåstårta Kryddburken special”. Efter alla år med dessa tårtor vid verket har jag en egen absolut storfavorit numera. Ost, skinka. Kokta ägg, mjukost och knaperstekt bacon med en blandning av saftig grundröra och lite fruktiga smaker av ananas och mandarin är detta den tårta jag gilla bäst! Varsågoda! 😛
10 bitar
Det här behöver du :
2 förp hönökaka (8 st halvmånar)
1 sats grundröra :
4 dl grädde (vispas lös)
1 dl majonäs
Herbamare örtsalt
Lager 1 :
3 pkt bacon
1 burk ca 200 gram krossad ananas
Lager 2 :
1 tub naturell mjukost
4 kokta, hackade ägg
Lager 3 :
200 gram strimlad, rökt skinka
1 burk ca 300 gram konserverade mandariner
GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till grundröran löst. Blanda med majonäs och smaka av med herbamare örtsalt. Lägg ut hönökakorna till en cirkel. Bred bregott på varje lager bröd. Fyll med första fyllningen av knaperstekt, finhackad bacon, en burk krossad ananas och lite av grundröran för att få det saftigt. Nästa lager med bregott, en tub mjukost och fyra kokta, hackade ägg. Sista lagret med bregott, strimlad rökt skinka, konserverade mandariner och ytterligare lite av grundröran. Lägg på sista lagret bröd och täck tårtan med grundröran runtom hela. Använd nu din fantasi och garnera efter konsten alla regler. 😛 Ät och njut!
Garnering :
1 kruksallad
250 gram rökt skivad skinka
16 skivor goudaost
4 kokta ägg
Tomater
Vindruvor


Lämna ett svar till ✫Fru Eriksson Avbryt svar