carbonara_chicken_kyckling_kycklingcarbonara_chickencarbonara_recipie
Då var det äntligen fredag igen! Veckans kanske mest älskade veckodag? 😛 Eller är det lördagen? Eller söndagen då familjen knyts ihop vid kökbordet till en god söndagsmiddag och ny vecka står på tur? Jag vet inte riktigt, men fredag är alltid fredag och det känns som att det är fullt tillåtet att både njuta, mysa och relaxa så mycket man vill.

 

Fredagsmys har nästan blivit ”det nya lördagsgodiset”. En extra godisdag att frossa i, eller hur tänker ni? Hur gör ni hemma hos er med just fredagar och lördagar??

 

Får barnen godis bägge dagarna? Bara lördag? Eller inte alls? Vilken middag prioriteras mest? Fredagens eller lördagens? Hade varit superkul att höra hur ni gör. Berätta gärna!

 

Här hemma är det inget godis på fredagar men däremot läsk och/eller chips för den som vill ha. Middag på fredagar brukar inte vara så välplanerade utan mer nåt snabbt men GOTT! Som tacos, varma mackor, hemmagjord pizza, plockmat, grillade kycklingklubbor eller korv med bröd. På lördag får barnen köpa godis eller glass och middagen planeras lite mera ingående efter familjens önskemål. Det kan såklart bli grillat igen, men kanske mer avancerat är grillad korv o bröd. Söndagen däremot är ofta mer heliga för mig då jag får laga min älskade husmanskost och som i mitt tycke är mer ”rejäl” mat som även kan användas till veckans matlådor.

 

Nu ska ni däremot få ett gott recept på en alternativ carbonara med kyckling.
(istället för fläskkött som; pancetta, sidfläsk, bacon mm)

 

Anledning är väldigt enkel då jag hade två kycklingbröstfiléer av majskyckling som låg i frysen och kylskåpet fullt med parmesan. Gott, enkelt och frysen blev återigen rensad. 😛 Önskar er alla en supermysig fredag!

 

4 port
Det här behöver du : 
2 majskycklingfiléer
smör till stekning
1 krm cayennepeppar
1 tsk tomatpuré
Svartpeppar
5 dl creme fraiche
3 äggulor
2 – 3 dl riven parmesan
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :
Strimla och skär kycklingbrösten i mindre bitar. Fräs på i het stekpanna med smör, tomatpure, cayenne och svartpeppar. Låt kycklingbitarna få fin färg. Sänk värmen och rör ner creme fraichen. Låt koka upp till en krämig sås. Vänd ner kokt pasta och tillsätt äggulor och parmesan. Rör om försiktigt. Servera.

 

kyckling_chicken_carbonara
Bryn kycklingbitarna i smör tillsammans med kryddorna tills de får fin färg.

 

chicken_carbonara_kyckling_recept
Tillsätt creme fraiche och låt koka upp till en krämig sås.

 

chicken_carbonara
Vänd ner pastan, i det här receptet barillas spagetti. Rör ner äggulorna och riven parmesan. Toppa med extra svartpeppar.

 

pasta_carbonara_chicken_kycklingcarbonara
Servera, ät och njut!

 

chicken_carbonara_recipie_kycklingcarbonara_pasta_recept
Smaklig måltid och kommentera gärna frågorna i inlägget. ♥

 

5 svar till ”Chicken carbonara”

  1. Tobbe Lundberg profilbild
    Tobbe Lundberg

    Våra barn fick välja vilken dag de ville ha godis, och då valde de söndag. Funkar jättebra, för då, om det har varit kalas fredag eller lördag med godis så har de full förståelse för om vi t ex säger ”Nej, idag blir det inget söndagsgodis, för ni åt ju godis igår på kalaset”. Svårare att göra tvärt om tror jag, ”Nej, ni får inget godis nu på kalaset, trots att alla andra äter, för ni fick ju fredagsgodis igår”. Barnen är 3 och 6 år.

    Angående maten så äter vi inte något speciellt någon specifik dag. Ända tanken där är ju rent praktiskt med tiden. Är det mat som behöver stå i ugnen eller spisen 3-4 timmar så får det ju bli på torsdagar (då frun är hemma) eller lördag/söndag. Behöver maten 6-10 timmar på sig för att bli klar så kör vi den i slowcookern medans vi är på jobbet, så då kan det bli vilken dag som helst i veckan 🙂 Pulled Pork på en tisdag är inte fel t ex 😉

    Här är nuvarande veckomatplan

    Torsdag: Tacopaj (hade överbliven tacofärs i frysen, så det var snabbt fixat)
    Fredag: Asiatisk pumpa med ingefärsaioli
    Lördag: Middag: Äter ute
    Söndag: Pizzakyckling i slowcooker med zucchinipasta och fetaostkräm
    Måndag: Inbakad kassler (har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska använda istf smördeg än…)
    Tisdag: Varm smörgåstårta (tänkte testa att göra det på ett egenbakat långpannebröd istf polarkaka eller hönökaka)
    Onsdag: Ugnsstekt falukorv allt-i-ett
    Torsdag: Biffstroganoff

    Gilla

  2. Anna S profilbild
    Anna S

    Hej!
    På fredagen äter vi nåt enkelt som alla gillar. Inga storkok då.
    Godis äts en dag, oftast på fredagen då barnen är för sugna för att vänta till lördagen.
    Grytor eller stek brukar vi äta på söndag. Då har man tid .
    Trevlig helg

    Gilla

  3. Amanda profilbild

    Ååh, varför har man aldrig tänkt på att göra carbonara med kyckling istället för bacon innan? Låter ju hur gått som helst!

    Gilla

  4. Vicki profilbild

    Förut tyckte jag att lördagen var den bästa dagen på veckan men jag har ändrat mig med åren och nu är det fredagen som är bäst. Skönt när man jobbat klart och man vet att man har en helg framför sig.
    Både fredag och lördag lagar vi lite extra god mat men sedan kan det vara enkla recept som inte alltid tar så lång tid.

    De två stora barnen har jag inte koll på längre men minstingen kan få godis både fredag och lördag om hon vill. Hon är inte så mycket för chips och pop corn men där i mot glass.

    Ha en trevlig lördag, Vicki

    Gilla

  5. Monica profilbild
    Monica

    Sååå gott recept, har missat att det går lika bra med kyckling till carbonaran :)) Fredagen är en härlig kväll att mysa med mat o godis, det är ju så mycket ledighet kvar då. Tack för alla fina och goda recept.

    Gilla

Lämna ett svar till Anna S Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect