kyckling_m_nudlar_ibuljong
Jolines önskerätt till hennes födelsedag i lördags blev såklart kyckling! Hon är en riktig kyckling-unge… Eller, ja just de! Tonårs-kyckling! 😉
Födelsedagen började förstås med sång och frukostbricka på sängen och paketöppning. Hon blev sååå supernöjd med allt hon fick och faktiskt hade önskat sig! 😛 senare på förmiddagen kom hennes bästa vän och fick stanna över natten. Vilken dag dom hade! Cadillac-sväng ner till Borgholm, bus och skratt och framåt kvällen övade dom halloween-sminkningar… Åh herregud säger jag bara! Dom är grymma tjejer!
Middagen blev en riktig favorit hos Joline. Wokad, stark kyckling med nudlar och krispiga grönsaker och allt i en kryddig sky (nästan lite som kyckling o nudelsoppa). Antingen doppar man ett gott bröd i skyn eller surplar upp den ur skålen. Sååå galet gott. 😛
Här kommer receptet.

 

Det här behöver du : 
800 gram kyckling filé eller lår
2 msk tomatpuré
2 msk oxfond
2 msk grönsaksfond
2 tsk soya
1 – 2 tsk D´Elidas chilisås
Salt och peppar

ca 10 – 12 dl vatten
250 gram äggnudlar
1 gul strimlad paprika
100 gram sugar snaps
1 burk skivade vattenkastanjer

 

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingen i bitar och fräs i rymlig wokpanna med olja. Tillsätt tomatpuré, oxfond, grönsaksfond, chilisås och soya. När kycklingen fått fin färg slå på vatten så mycket som du vill ha, antingen som sky, lite eller mycket eller som soppa. Justera mängden kryddor och fond därefter och smaka av med salt och peppar. Lägg ner nudlar och grönsakerna och låt värmas någon minut. Vänd runt och servera.

 

kycklingwok_nudlar_kycklingfile_recept
Fräs kycklingen tillsammans med tomatpuré, oxfond och grönsaksfond, lite soya, D´Elidas, salt och peppar. Häll sedan på vatten och låt koka upp ca 10 min.

 

kycklingsoppa_stark_sås_nudlar
När kycklingen är klar, vänd ner nudlar och grönsaker och låt allt bara stå på spisen nån minut så är det klart att servera.

 

kycklingsoppa_nudlar_stark
Smaklig spis! 🙂

joline_öjkroken_födelsedag
Frukostbrickan till den sovande 13-åringen… –

8 svar till ”Kyckling med nudlar i het sky”

  1. Anne profilbild
    Anne

    Grattis i efterskott till nyblivna tonåringen! Låter som hon hade en toppendag. Kycklinggrytan låter jättegod, ska testa den. En sådan frukostbricka vill jag också ha när jag fyller år. En god start på dagen. 🙂

    Gilla

  2. Therese profilbild

    Mm såg gott ut det dær! Låter som hon haft en fin å hærlig dag!

    Gilla

  3. Anna J profilbild
    Anna J

    Grattis till Joline i efterskott!

    Va gott det ser ut. Skulle passa perfekt till middag här i höstrusket idag.

    Gilla

  4. Eva profilbild
    Eva

    Mmm smarrigt och enkelt:-))
    Vad fördrar du för någon fond? Nåt speciellt märke?

    Gilla

  5. Anita B profilbild
    Anita B

    Stort grattis till tonåringen! Hipp hipp hurra Joline!

    Gilla

  6. Anna S profilbild
    Anna S

    Jättehärlig frukostbricka!

    Gilla

  7. Anette profilbild
    Anette

    Ser jättegott ut! Stoppar du ner okokta nudlar eller har du redan kokt dom? Tänkte prov imorgon, chansar på okokta eftersom det är så mycket vatten. Suger dom upp allt får jag väl tillsätta lite till.

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Eva!
    Jag använder oftast Touch of taste fonder, tycker dom är bra!
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect