fläskpannkaka_recept_sidfläsk_pannakka_låmgpamma
Hej i stugorna! 😛 Mår ni bra?
Här hemma undkom vi inte förkylningarna i samband med skolstarten så mer eller mindre hela helgen har vi legat nerbäddade med feber och snoriga näsor. Nu börjar det dock ordna upp sig och jag ska snart iväg till jobbet. Gillar ni fläskpannkaka? Vem gör inte…? 😉 Jag brukar alltid göra ett par formar eller en stor i långpanna när jag ändå gör, det är perfekt att frysa in eller ta med som matlåda.

 

Jag använder rimmat sidfläsk som jag först bryner i ugnen och sedan slår på smeten och gräddar igen. Antalet ägg är också viktiga för en hög fint pannkaka som inte ”pyser ihop” när man tar ut den. Till en stor långpanna med höga kanter använder jag 12 st ägg och får då en härligt tjock och mer matig fläskpannkaka. Till dessa två ugnsformar har jag sex ägg. Det blir otrolig skillnad och väldigt mycket godare.

 

2 gratängform
Det här behöver du : 
400 gram rimmat sidfläsk
5 dl vetemjöl
6 – 7 dl mjölk
6 ägg
Salt

 

GÖR SÅHÄR : 
Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläsket i bitar och bryn i ugnen tills de fått fin färg och blivit lite knapriga. Vispa ihop mjölet med mjölken till en slät smet och knäck därefter i äggen samt nåt kryddmått salt. Slå smeten i formarna och ställ in i ugnen. Sänk värmen till 175 grader och grädda ca 40 min.

 

ugnspannkaka_fläskpannkaka

sidfläsk_läskpannkaka_husmanskost
Smaklig måltid!

3 svar till ”Fläskpannkaka med brynt fläsk och galet många ägg”

  1. Inger profilbild
    Inger

    Hej! Inte trodde jag att detta gick att frysa in. Tack för tipset, för ibland är längtan stor.

    Gilla

  2. Magnus profilbild
    Magnus

    Jag älskar fläskpannkaka men använder alltid rökt sidfläsk
    Tycker det är mycket godare!

    Gilla

  3. Frida profilbild
    Frida

    Mums!
    Själv använder jag rökt sidfläsk och inga ägg.
    Måste nog göra en ikväll

    Gilla

Lämna ett svar till Inger Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect