
Hej i stugorna! 😛 Mår ni bra?
Här hemma undkom vi inte förkylningarna i samband med skolstarten så mer eller mindre hela helgen har vi legat nerbäddade med feber och snoriga näsor. Nu börjar det dock ordna upp sig och jag ska snart iväg till jobbet. Gillar ni fläskpannkaka? Vem gör inte…? 😉 Jag brukar alltid göra ett par formar eller en stor i långpanna när jag ändå gör, det är perfekt att frysa in eller ta med som matlåda.
Jag använder rimmat sidfläsk som jag först bryner i ugnen och sedan slår på smeten och gräddar igen. Antalet ägg är också viktiga för en hög fint pannkaka som inte ”pyser ihop” när man tar ut den. Till en stor långpanna med höga kanter använder jag 12 st ägg och får då en härligt tjock och mer matig fläskpannkaka. Till dessa två ugnsformar har jag sex ägg. Det blir otrolig skillnad och väldigt mycket godare.
2 gratängform
Det här behöver du :
400 gram rimmat sidfläsk
5 dl vetemjöl
6 – 7 dl mjölk
6 ägg
Salt
GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 200 grader. Skär fläsket i bitar och bryn i ugnen tills de fått fin färg och blivit lite knapriga. Vispa ihop mjölet med mjölken till en slät smet och knäck därefter i äggen samt nåt kryddmått salt. Slå smeten i formarna och ställ in i ugnen. Sänk värmen till 175 grader och grädda ca 40 min.



Lämna ett svar till Inger Avbryt svar