
Jag har visat er denna pastasort från Barilla tidigare i ett vegetariskt recept. Orecchiette – eller ”små öron” som dom betyder är bland det godaste jag vet. Speciellt i en riktigt god, mustig tomatsås som här fick sällskap av knaperstekt bacon och MASSOR av riven parmesanost. Ojojoj så gott alltså! Skulle kunna leva på denna rätt i veckor.
Med fina råvaror till ingredienser så kan det inte bli mer klockrent! GALET GOTT! 😉
Jaha, nu är vardagen igång på allvar igen och barnen har nyss kommit hem från skolan och Joline med en kompis med sig. Ikväll har jag lovat att bjuda dom på tacos för dom fick visst fisk i skolan till lunch som inte var så god och tacos älskar ju alla ungar! 😛 Så nu iväg till kastrullerna igen. Hoppas ni alla har en fin kväll.
Det här behöver du :
4 port kokt orecchiette
3 pkt bacon (420 gram)
1 finriven solo vitlök
1 burk mutti körsbärstomater
1 burk mutti finkrossade tomater
3 dl vatten
1 umami buljongtärning
1 köttbuljongtärning
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar
Massor med riven parmesanost
GÖR SÅHÄR :
Börja med att knapersteka bacon tillsammans med finriven vitlök och lägg åt sidan att rinna av under tiden du kokar upp tomatsåsen.
Använd samma panna till tomatsåsen som du stekte bacon i. Slå i burkarna med tomater, tillsätt vatten, buljong, D´Elidas. Låt såsen koka upp ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet då även bacon innehåller mycket sälta. Vänd ner bacon och den kokta pastan. Riv över massor med parmesan och några basilikablad. Vänd runt och servera.

Äkta Parmigiano Reggiano lagrad 18 mån. Från Emilia Romagna (Gourmetgruppen)

När tomatsåsen kokat ca 10 min och kryddats upp tillsätter jag bacon, orecchiette och parmesan och hela middagen är klar att serveras ur pannan sen.


Lämna en kommentar