
Jag lagade en sån otroligt god kycklingwok häromdan så jag måste dela med mig av receptet. En wok som jag egentligen tänkt servera med nudlar som tillbehör men hade inga hemma så det fick bli pasta. Nog så gott!
Rätten i sig är en klassisk kycklingwok med krispiga grönsaker och en hel del hetta av både chili och D´Elidas. Man skulle kunna kalla den ”kyckling i stark sås” om man så vill. Jag tycker dock den funkar till allt, både som gryta med eller utan nudlar. Kanske ris eller bara som den är. En perfekt guldkant i veckan helt enkelt och lika god till vardags som till helg.
Jag skar kycklingfiléerna i bitar och la i en marinad ca 2 timmar före jag tillagade rätten. En marinad som både ger smak och som du kan steka i.
Marinad till 2 stora majskycklingfileér :
½ dl rapsolja
2 msk tomatpuré
2 msk sweet chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
Grillkrydda
Salt & peppar
4 port
Det här behöver du :
2 majskycklingfileér i bitar + marinad
1 morot
1 rödlök
1 gul snackpaprika
1 gul snackpaprika
1 röd chili
1 grön chili
3 dl vatten
½ pressad citron
1 burk hela champinjoner (som jag bara halverade)
1 burk wokgrönsaker
1 burk hela skalade tomater
2 msk grönsaksfond
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg i marinad i påse ca 2 timmar före tillagning.
Fräs på i het stekpanna eller wok. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

Kycklingen i marinad.

Krispiga grönsaker är bara så gott i denna wok.

Wokgrönsaker på burk.

Och sist tomater, vatten och fond.

Tillsätt pastan och vänd runt. Servera! 😛


Lämna en kommentar