
Sommarvärme till trots så tycker jag att man behöver några storkok och inte bara grillat! 😉
Det här är ett utmärkt grundrecept som jag brukar frysa in i påsar och sedan ta fram vid behov. Den kan användas som den är som en köttfärssås till spagetti, eller om man vill späda ut den med lite vatten så har du en riktigt god och mustig soppa. Du kan krydda upp den i efterhand med chilisås, vitlök, kanske en skvätt grädde eller till och med mixa den slät som soppa eller pastasås.
Den funkar också perfekt att användas i lasagne, fyllda frallor som gratineras i ugn. Till en enkel bondomelett eller i pitabröd med en kall sås till. Ett måste tycker jag när det finns dagar då solen lockar och man inte har tid att stå i köket. Och när man inte alltid är sugen på grillat… 😉
Det här behöver du :
1 kg nötfärs
1 purjolök
3 morötter
2 palsternacka
1 rotselleri
2 burkar finkrossade tomater
8 dl vatten
3 msk oxfond
2 lagerblad
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Skala och tärna rotfrukter och lök. Bryn tillsammans med färsen i en rymlig gryta. Slå på tomaterna, vatten, fond och lagerblad. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen så den får småputtra ca 3 timmar. Smaka av med salt och peppar.



Lämna ett svar till catarina larsson Avbryt svar