rabarberpaj_vaniljsås_knäckig_kondenserad_mjölk
I onsdag till vår bröllopsdag gjorde jag ett par rabarberpajer till dessert. Knäckig, härligt sötsyrlig och med den godaste vaniljsåsen jag ätit!

Att jag inte tänkt på att göra såhär tidigare är en gåta… Har ni nån gång gjort 3-minuters-glassen så vet ni att det bara behövs vispad grädde och en burk kondenserad mjölk. Sen ska det in i frysen men istället så hällde jag upp den i en kanna och serverade som vaniljsås. Alltså godare finns inte! Ni måste prova. 😛

Det fiffigaste av allt är att om det blir något över så ner med lite färska bär i såsen och frys in så har du glass också! 😉

Det här behöver du : 
5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
Vaniljpulver (inget måste, det blir gott ändå!)

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden löst. Häll i burken med kondenserad mjölk och vispa slätt. Smaksätt med en tsk vaniljpulver.

vaniljsås_kondenserad_mjölk

10 svar till ”Förmodligen världens godaste vaniljsås av bara tre ingredienser!”

  1. Pia Berglund profilbild
    Pia Berglund

    Väldigt fiffigt! Speciellt för oss campare, då är det bra om det går smidigt Vaniljpulver? Kan man ta vaniljsocker?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Vaniljpulver är en svart torr krydda jag köper på Citygross, då får man dom där fina svarta små prickarna med i såsen. Det går naturligtvis med vaniljsocker också eller helt utan – den är god som den är faktiskt! 🙂
      /Linda

      Gilla

  2. Hafen75 profilbild

    Hej!

    Upptäckte just din blogg – sist på bollen med andra ord!! 😉

    Har redan bestämt mig för att prova flera av dina recept. Enda problemet är väl egentligen var man ska börja…

    Men en fråga: Var har du fått tag i de där fantastiskt vackra hjärtformade faten?? Otroliga fina!! 🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Tack snälla du!
      Både den rosa pajformen och det vita fatet har jag hittat på ÖoB.
      /Linda

      Gilla

  3. Rebecca profilbild
    Rebecca

    Mmm… så gott!! Ska testa. Men det är väl ändå tre ingredienser? ! 🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Rebecca!
      Ja okej, tre! 😉 Har ändrat det nu.
      /Linda

      Gilla

  4. Amanda Moberg profilbild
    Amanda Moberg

    Låter jättegott och vilket kanonbra tips! Måste man koka den kondenserade mjölken innan? Ska den vara sötad? Tack för en väldigt bra blogg!

    Gilla

  5. Baby profilbild
    Baby

    Hej! Testade den och den var verkligen supergod, godaste vaniljsåsen jag & alla andra som jag bjöd har ätit!

    En fråga dock, går det på något sätt att förtjocka den till en fast vaniljkräm som skulle funka i tårta? Tack!

    Gilla

  6. Dennis profilbild
    Dennis

    Är det liten eller stor burk kondenserade mjölk som du har i??

    Gilla

  7. kryddburken profilbild

    Amanda!
    Nej, den ska inte kokas före. Och det ska vara sötad kondenserad mjölk, inte karamelliserad.

    Baby!
    Ja absolut, om du vispar grädde lite hårdare så funkar den som vaniljsås till tårtor också.
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till Amanda Moberg Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect