bruschetta_godaste_kryddburken_jordgubbar_balsamico_tomat_mozzarella_gourmetgruppenHej fina vänner! Ja, alltså jag är lite ledsen i ögat… Ganska mycket faktiskt! 😦
Såg ni på Sverige yngsta mästerkock ikväll?
Redan i första avsnittet så förälskade jag mig i lilla kocken Mattis. ♥ Alltså 9 år!?! Så fullkomligt bedårande, vältalig, ursöt och lillgammal för att inte tala om hans matspråk och kokkonst. 9 år bara!! Jag häpnande när jag såg honom i TV-rutan…

Varför skulle han åka ut såhär tidigt då?? Det trodde jag inte… 😦

Hur som haver! Jag älskar onsdagarna, då kör vi mat-TV-kväll för hela slanten här hemma. 18.30 börjar de;
”Vad blir det för mat” följt av
”Mitt kök” och sen
”Halv åtta hos mig” och
”Mästerkockarna” i detta fall dom yngsta som jag tycker är så imponerande att se på.

Brukar alltid fixa nåt extra gott till dessa onsdagar och ikväll blev det bruschetta, en riktig dunder-favorit som jag bara älskar! 😛

Jag gratinerar mina bruschetta i ugnen och serverar ALLTID jordgubbar till för det är bara en sån fullkomlig, total smakexplosion när jordgubbarnas sötma möter den fräscha tomaten och den smälta, krämiga osten.

Det som sen gör hela äktenskapet lyckligt är en crema di balsamico, i det här fallet med smak av dadel. Ja, jag kan inte uttrycka mig med fler superlativ hur in i bombens gott detta är så jag överlåter till er att prova. Ni måste!! Lova de! 😛

En liten skiss på hur jag gör : 
Bröd
Olivolja
Bruschetta kryddmix
Mozzarellaost
Tomater
Jordgubbar
Crema di balsamico dadel
Svartpeppar & flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Skär upp så många skivor bröd du vill ha. Ringla över olivolja och strö på bruschetta kryddmix. Fördela skivad mozzarella och tomater ovanpå och lite extra krydda. In i ugnen 220 grader ca 10 min.
Toppa med färska jordgubbar, några varv med pepparkvarnen, flingsalt och ringla över balsamico. Ät, njut och va lycklig! 😉

bruschetta_tomat_jordgubbar_gourmetgruppen_kryddmix_balsamico
En riktigt god crema di balsamico med dadel, prova den om ni har möjlighet.

ekologiska_romantica_tomater
Ekologiska romantica tomater… Kärlek! ♥

bruschetta_jordgubb_tomat_godaste

bruschetta_tomat_jordgubbar_mozzarella

bruschetta_jordgubbar

bruschetta_kryddmix
Den här kryddmixen, också en produkt från gourmetgruppen är riktigt god. Den kan användas torr eller blandas med olivolja eller vatten så framträder smakerna mer. Perfekt i såser och dip också. Bara torkade kryddor och grönsaker.
(Gourmetgruppen.se)

godaste_bruschetta_kryddburken_recept_jordgubbar_mozzarella_balsamico_gourmetgruppen
Lova att ni provar detta och när ni gjort så hojta till och fyll på med superlativ! 😉

Lämna gärna en kommentar så blir jag glad! ;-)
Jag svarar på era frågor och mail så fort jag hinner,
skulle jag missa något så hojta till igen!

Kryddburken hittar ni även på Instagram
(@Kryddburken) som uppdateras flera gånger varje dag.
Samt Facebook
följ mig gärna där! :-P

12 svar till ”Mina godaste bruschetta med jordgubbar och crema di balsamico”

  1. sofia profilbild
    sofia

    kul idé med jordgubbar på bruschettan! brukar göra en jordgubb- och gurksallad till det grillade. SÅ GOTT! Det är nått speciellt att äta jordgubbar till annat än glass och grädde 🙂

    Gilla

  2. Jenny profilbild
    Jenny

    Åh Gud vad gott det verkar, ska absolut testas!! Finns det ekologiska romanticatomater??!
    Jag älskar romantica men är så ledsen att dom inte är eko men det finns alltså?? Då ska jag be min affär ta in..,

    Tack för tips!!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Jenny!
      Jo men det har jag för mig, jag brukar alltid välja just ekologiska tomater. Har inte förpackningen kvar nu men är ganska säker på att det finns.
      /Linda

      Gilla

  3. Sanna profilbild
    Sanna

    Inget med receptet att göra men du skriver ibland om delidas. Vad är det? Är det starkt som typ sambal, tabasco? Eller är jag ute och cyklar?

    Tack för inspirerande blogg!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sanna!
      Här har jag skrivit lite om just D´Elidas chilisås. 🙂
      https://kryddburken.se/2013/05/21/vanligaste-fragorna-tavlingstips-nytt-inom-kort/

      /Linda

      Gilla

  4. Sofie profilbild

    Har du testat svampbrushetta? det är min favorit, har den på min blogg om du intresserad…

    Gilla

  5. […] och skvätte över lite Crèma di balsamico som finns i smaksatta varianter också, här med dadel. I Sverige säljs de via det här företaget. När jag tittade på deras produkter blev jag […]

    Gilla

  6. Helena Nilsson profilbild

    Så otroligt – en ultimat sommarförrätt. Den blir perfekt till nästa italienska matafton tillsammans med min Carbonara al forno:
    http://helenasmatresa.blogspot.se/2015/04/carbonara-al-forno.html

    Allt gott,
    Helena

    Gilla

  7. Josefine profilbild
    Josefine

    Denna är så god!
    Lust att göra den på min födelsedag den 25 dec.. Dock finns inga färska gubbar då 😦
    Blir de mkt sänts med frysta gubbar eller går de ta något annat?

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Josefine!
    Ja, det blir lite för ”blött” med frysta jordgubbar men importerade brukar gå att hitta i butiken ändå. Annars kan du ta mango eller kiwi tex.
    /Linda

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect