pulled_taco_pulled_gyros_svenskt_kött_lyckas
Förra helgen provade vi två nyheter i ”pulled-sortimentet”. Svenskt kött/Ugglarps LYCKAS som tagit fram pulled taco och pulled gyros.
Deras koncept bygger på att du varken behöver ha tid eller kunskap utan bara värma i ugn eller micro. Visst kan väl det vara smidigt ibland…

Nu tycker ju jag att något enklare än pulled ”mat” finns knappast att laga det är bara tiden man behöver eller snarare ha ugnen på, för allt sköter sig själv, därav tycker jag konceptet blir extremt i sitt syfte. Priset då?

Pulled taco ca 60kr/kg och pulled gyros ca 40kr/kg.
Dessa förpackningar ligger på 400 gram färdiglagat kött.

Som ni ser så är dom ganska identiska till utseendet och faktiskt även till smaken förutom att man känner nötköttets (taco) trådighet mer och det var betydligt torrare än gyros som var riktigt saftig och hade inte lika påträngande smak av spiskummin, men annars var bägge två väldigt smaklösa. Eller ska jag säga ”snälla” i smakerna.

pulled_taco_pulled_gyros

pulled_gyros_svenskt_köttPulled Taco ca 60kr/förp (400 gram)
Nötkött (92%), rapsolja, kryddor (spiskummin, chilipeppar, oregano), salt, druvsocker, lök, vitlök, antioxidationsmedel (citronsyra), kryddextrakt (paprika).

pulled_taco_svenskt_kött
Pulled Gyros ca 40kr/förp (400 gram)

Griskött (94%), rapsolja, salt, kryddor (paprika, chilipeppar, spiskummin, oregano, svartpeppar, koriander, ingefära, cayennepeppar, libbsticka), druvsocker, vitlök, lök, tomat, kryddextrakt (paprika).

pulled_taco_pulled_gyros_svenskt_kött
Vad tycker ni? Skulle ni köpa? Eller har ni kanske redan provat?
Jag tycker hemlagat blir både godare och förstås billigare! 😉
Självklart har jag några recept ni kan kika på.
Det första från 2010 – pulled pork; HÄR.
Ett recept steg-för-steg hittar ni HÄR
och pulled beef HÄR, samt en variant HÄR!

13 svar till ”Pulled gyros och pulled tacos från frysdisken?!”

  1. Anneli B runland profilbild
    Anneli B runland

    Jag håller med dig om att detta är både billigt och lätt att fixa själv.
    Kom med förslag på kryddning osv istället 🙂
    .

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Anneli!
      Har lagt in ett par länkar längst ner i inlägget på lite olika varianter jag gjort. Prova gärna!
      /Linda

      Gilla

  2. Anne profilbild
    Anne

    Är faktiskt inte intresserad av att prova såna färdiga varianter. Har ju ditt grymma recept på Pulled Pork som är en favorit både hos mig och min man. Vi ska faktiskt äta det i helgen. Blir alltid så mycket så vi äter det två dagar i rad och maken gör sallad på resterna och tar med sig till jobbet på måndagen.

    Gilla

  3. Sara på Vardag.nu profilbild

    Hej Linda! Jag och sambon ska till Öland nästa helg och det verkar vara enklare sagt än gjort att hitta någon trevlig restaurang som har öppet såhär års 😉 Har du något tips på en restaurang i Borgholm eller trakten kring Halltorp som har öppet? 🙂

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sara!
      Absolut! Va roligt! 🙂
      Halltorp har ju gästgiveriet som har hög klass på maten så den rekommenderar jag varmt. I Borgholm hittar ni Sörens restaurang ner mot hamnen precis vid parken annars är det ganska så litet utbud just nu som har bra mat!
      /Linda

      Gilla

  4. Anette profilbild
    Anette

    Smaken vet jag ju inget om men priset. Inte kan man göra det billigare själv? Svenskt kött 40 eller 60 kr/kilo måste ju vara oslagbart.

    Gilla

  5. Ani Berggren profilbild
    Ani Berggren

    Mina kritiska smaklökar har jag försökt att lura lite då och då av ren nyfikenhet men jag har slutat att köpa helfabrikat. Det är aldrig nåt som fallit mig i smaken…..

    Gilla

  6. Anna profilbild
    Anna

    Avocadoröran ser ju helt galet god ut! Vad har du i den?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Anna!
      Receptet är upplagt nu! 🙂
      /Linda

      Gilla

  7. Sara profilbild
    Sara

    40 kr/kg är ju nästan gratis? Hur blir det billigare om man gör själv?? Svenskt kött känns svårt att hitta för under 60-70 kr kg. Blev bara fundersam? 🙂

    Gilla

  8. Sara på Vardag.nu profilbild

    Tack snälla för svaren! 🙂

    Gilla

  9. Jenny-Ann Sundelöf profilbild

    Hej!
    Vi på KLS Ugglaprs som står bakom varumärket LYCKAS tänker att är bra att det finns bra produkter gjorda av svenskt kött både till dom konsumenter som vill göra långkoktet själv och till dom som vill ha lite hjälp på vägen. Ser att det blivit ett missförstånd angående priset, det är kr per förpackning som priset avser och inte per kg.

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Tackar KLS för input, har korrigerat priset.
      /Linda

      Gilla

Lämna ett svar till Anna Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect