korv_chorizo_pizza
Nu är jag tillbaka! Har jobbat ett par dagar och tiden bara rinner iväg när jag kommer hem. Har en hel hög med goda recept på gång men först ska ni få denna supergoda pizza som Joline fixat! Chorizopizza med massor av smak. Som variation är det himla gott med just korv på pizza!  Välj en smakrik, lite starkare korv och med hög kötthalt. Chorizo blev ett utmärkt val här. 😛

1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.

Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk finkrossade tomater
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop samtliga ingredienser till tomatsåsen med stavmixer. Räcker till 4 pizzor, går också utmärkt att frysa in.

chorizopizza

korvpizza

9 svar till ”Jolines chorizopizza”

  1. Anne profilbild
    Anne

    Har aldrig provat att ha korv på pizzan. Men jag gillar verkligen dom där starkare korvarna med hög kötthalt, så det kan ju inte bli fel. Tack för tipset! 🙂

    Gilla

  2. Karin profilbild
    Karin

    Jag brukar även ha i gul lök och liiite vitlök i min tomatsås. Pizzan ser god ut!

    Gilla

  3. Anneli profilbild
    Anneli

    Så härligt att ha en liten dotter som delar din matglädje Grattis!!

    Gilla

  4. Carina Tropp - Bonde Söker Fru profilbild

    Åh detta ser jättegott ut. Det roliga är att jag tänkte imorse på hur man gör pizzadeg och vips så kollade jag inte på er blogg och hittade detta. Tack för ett super recept (Y)

    Gilla

  5. Carina Tropp - Bonde Söker Fru profilbild

    Åh detta ser jättegott ut. Det roliga är att jag tänkte imorse på hur man gör pizzadeg och vips så kollade jag in på er blogg och hittade detta. Tack för ett super recept (Y)

    Gilla

  6. Cecilia profilbild

    Gjorde aldrig pizza när vi bodde i sverige men efter att vi flyttade till Norge så har jag helt klart tagit igen det.Brukade göra med köttfärs och pepperoni MEN så var äldsteman på kalas och efter det så har det bara blivit pizza med korv på,vanlig hederlig tjockkorv skuren i skivor (såklart 🙂 ) och istället för pizzasås så har önskemålet varit ketchup underst…….Tror dock attt det blev för mycket pizza ett tag så nu var det ett tagg sedan det åts.

    Gilla

  7. Maja profilbild
    Maja

    En väldigt bra och inspirerande matblogg! Hittar alltid recept och bilder som inspirerar mig och som är uppskattade hemma!

    Gilla

  8. L profilbild
    L

    Pizzan ser jättegod ut, trots att jag inte gillar någon slags korv speciellt mycket. Ni har tydligen hittat den perfekta pizzaosten, den smälte bra och trots att det såg ut att vara lite ost på första bilden, så blev pizzan ändå perfekt sedan! 🙂

    Vilka ostar funkar bäst om man inte vill ha för dominerande ostsmak?

    Jag vet att jag gör ”fel” som lägger vanlig Herrgårdsost överst på pizzan, men jag älskar gratinerad ost med färg ännu mer än smält… Men efter ha sett dessa foton måste jag ju testa det vanliga sättet med osten under fyllningen istället för överst. 🙂

    Gilla

  9. kryddburken profilbild

    L!
    Jag brukar använda port salut, det är en mild ost som smälter fint!
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till Carina Tropp – Bonde Söker Fru Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect