bakpotatis_bakad_potatis
Hej o hå! Nu har jag landat hemma vid datorn efter ett par dagars jobb och personalmöte och pappersarbete att styra upp med. Känns som veckan varit lång som två… Ibland blir det lite för mycket… Min lillasyster Sanna miste sin farmor i söndags och sen dess har det känts motigt och tungt… Vi fanns vid hennes sida och framförallt Sanna som fick hålla hennes hand när hon tog sitt sista andetag. Att mista nån man håller kär, en släkting eller bekant känns i hjärtat och man lider både av sorg och medkänsla. ♥ Veckan rullade på trots allt med jobb och möten…

Men imorgon är det fredag igen och det ska bli skönt med helg och sportlov nästa vecka för barnen med! 😛 Hoppas vi kan hitta på något tillsammans med moster Sanna så vi får tankarna på annat håll.

Jag tänkte på det här med bakpotatis, eller säger ni bakad potatis?
Det är ju mest på sommaren som man äter dom, men då är dom faktiskt inte lika goda som på vintern, har ni tänkt på det?!

Det är ju en billig liten knöl som är så vansinnigt enkel att variera med tillbehör och röror. När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…. Heaven!! 😛

Bakpotatis är en smart rätt som den är med en god röra till, eller som tillbehör till kött och bearnaisesås. Som ni ser här så blev det just det sistnämnda… Kunde inte låta bli. 😛

Vill man baka potatis SNABBT så naggar man den med gaffel och kör på högsta effekt i microvågsugnen ca 10-15 min och vänder på den en gång. Smaken blir inte lika god som när den bakas i ugn men det duger, den blir liksom mer ”kokt”. Men ett bra tips om man vill ha en snabbis-potatis! Helst kör jag den i ugnen på 175 grader ca 1½ timme, naggad och utan folie.

RÖROR! 
Jag har massor av tips på röror så jag tänkte lista dom alla här nedan. Att steka kött och servera med bearnaisesås förmodar jag att ni inte behöver utförlig beskrivning på. 😉

bakpotatis_recept_bakad_potatis_vitlökssmör_röror


Med kycklingröra och knaperstekt bacon >>


Med tonfiskröra >>

bakad_potatis_skinkröra
Med skinkröra >>


Med färsk lax >>


Med bacon & philadelphiaost >>


Med varmrökt lax >>

kycklingröra_bakad_potatis_grillad_paprika
Med Kycklingröra & rostad paprikacreme >>

10 svar till ”Bakpotatis och massor av tips på röror!”

  1. Jenna profilbild
    Jenna

    Åh, ser gott ut!
    Sitter du kanske på något recept på en vegetarisk röra som passar med bakad potatis? Keso och fetaostkräm i all ära men jag vill ha lite smaaak!

    Tack för en massa härlig matinspiration!

    Gilla

  2. sandra profilbild
    sandra

    Ingen räkröra?

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Sandra
      Tyvärr ingen räkröra, det är ont om räkor i mina recept då vi inte är särskilt förtjust i skaldjur.
      /Linda

      Gilla

  3. Caroline profilbild
    Caroline

    Ser sjukt gott ut! Kvällens middag, får absolut bli bakad potatis. Och minst tre av dina smarriga röror. Tack för tips, trevlig helg! =)

    Gilla

  4. Anna-Karin profilbild
    Anna-Karin

    Oh Herre-jestanes så gott det ser ut!

    Gilla

  5. Johanna profilbild
    Johanna

    Åå vad gott med bakad potatis. Det har jag inte ätit på flera år 🙂 man kan alltid lita på att få inspiration när man besöker sin blogg ❤ jag kan inte få länken till skinkröran att funka, men det kanske är jag som för nått fel.

    Ha en trevlig helg!

    Gilla

  6. Viveka profilbild
    Viveka

    Hej – språkpolisen här 🙂 ”Bakpotatis” är potatis som är ämnad till att bli bakad – alltså heter det ”bakad potatis”. Jag älskar verkligen dina recept.
    You go girl!

    Gilla

  7. Diana profilbild
    Diana

    Åhhh kyckling å baconröra… låter som en bra söndagsmiddag .

    Gilla

  8. kajomida profilbild
    kajomida

    Minns inte att jag någonsin ätit en bakad potatis med en röra i, men gott ser utan tvekan ut. Personligen behöver jag bara en ”hink” tzaziki – och gärna två bakade potatisar 😉

    Gilla

  9. Christina profilbild
    Christina

    Jag har alltid kallat det för bakad potatis 🙂 Bakpotatis brukar jag säga om jag ska köpa själva potatisen.
    Här i England så kallas det för Jacket Potato. Anledningen är att potatisen har skalet kvar…eller ”jackan”.
    Min favorit tillsammans med bakad potatis är Crème fraîche toppat med knaperstekt bacon i små bitar och hackad gräslök. Det blev min favorit när jag bodde i Los Angeles och käkade på Texas Roadhouse. Fast det var sourcream istället…vilket är lite syrligare i smaken. Oslagbar kombination och lätt att göra själv.

    Gilla

Lämna en kommentar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect