
Ny vecka och återigen måndag! Idag kör vi ett vegetariskt recept på en otroligt god, vegetarisk, mustig och smakrik soppa jag lagat åt min mamma. Tomatbaserad med strimlad vitkål och därpå ett rejält långkok på svag värme.
Soppan är mild, lite söt, len för magen (probiotika-kost) och med både kål, vitlök, lite hetta av sambal oelek. (Knappt märkbar dock men bra för ämnesomsättningen och en skjuts för smaken) så är den en bra soppbas om man vill lägga till vit fisk, kyckling, färskost, yoghurt etc.
Supergod! 😛
Det här behöver du :
Olivolja
½ stort vitkålshuvud
2 förp a´ 500 gram ekologiska krossade tomater
1 burk a´ 400 gram ekologiska hela skalade tomater
3 – 4 vitlöksklyftor
1 – 2 tsk sambal oelek
Unger malen paprika (mild, söt)
Trocomare örtsalt
Maldon flngsalt provence
ev. vatten el grönsaksbuljong
Persilja
GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en rymlig gryta med olivolja. Strimla vitkålen och fräs på tills den mjuknar. Slå på all tomat. Krydda med sambal oelek och malen paprika. Sänk värmen och låt sjuda 4 – 5 timmar med lock. Smaka av med örtsalt och Maldon flingsalt provence. Om konsistensen känns för tjock så späd med vatten eller grönsaksbuljong. Strössla över finhackad persilja före servering samt en klick färskost eller yoghurt.

Har tyvärr inga bilder på uppläggningen då jag fryst in allt i portionslådor åt mamma. 😛 Hon har i alla fall smakat soppan och tyckte den var gudomligt god, len och söt i smaken. Ett grillat surdegsbröd till med en god ost skulle jag dock rekommendera! 😛

Lämna ett svar till Anne Avbryt svar