chiapudding_chiafrön
Superfröet CHIA är nytt hemma hos oss men kommer absolut att inhandlas fler gånger. Ett litet frö så fullt av nyttigheter för kroppen, Ser ut som små fågelfrön och luktar faktiskt så också, såna där långa stänger som man hänger i fågelburar – så luktar dom! 😉

Fröet är som en liten boost för kroppen och innehåller hela ÅTTA gånger mer omega 3 är vad lax gör!! 😛  Ett fiberrikt tillskott med massor av nyttigheter att variera i vardagen. Använd chiafröna som här i en pudding, eller torra i musli, i bröd, strö över sallad, i smoothies, juicer etc. Man får se till att smaksätta puddingen för annars smaker det inte så mycket, använd tex. kanel, vanilj, kakao, kardemumma etc…När man blötlägger fröna i t ex. mandelmjölk sväller dom något och bildar en hinna som gelé runtom men smakar inte så mycket som sagt om man inte tillsätter extra kryddor.

Jag köpte en förpackning från Risentas sortiment, ganska dyrt; 170 gram för nästan 40kr men man behöver ju inte så mycket då det är drygt. Här har jag gjort en enkel chiapudding med lite vanilj och blandat i jordgubbar. Supergott och supernyttigt! 😛

1 port
Det här behöver du : 
2 dl mandelmjölk
3 msk chiafrön
½ tsk vaniljpulver

GÖR SÅHÄR : 
Använd med fördel en liten shaker med lock. Häll i alla ingredienser, på med locket och skaka om ordentligt. Låt stå över natten i kylskåpet.

5 svar till ”Chiapudding med jordgubbar”

  1. Cizzi profilbild
    Cizzi

    Jag har använt chiafrön ett tag och tycker de är kanonbra och goda. Brukar ofta blanda chiafrön med naturell yoghurt och vaniljpulver (+ ev lite kanel) på kvällen och ha med till frukost på jobbet. Lite frukt eller bär i en burk bredvid som ”topping”.
    Idag testade jag ”overnight oat” för första gången – havregryn, chiafrön, vaniljpulver, kanel, hallon och havremjölk sim fick svälla över natten. Snabb och mättande frukost!

    Gilla

  2. Anna i Knivsta profilbild
    Anna i Knivsta

    Jag gillar dem! Min favorit är att göra som ditt grundrecept och sen slänga i en näve frysta hallon och en näve fryst mango innan jag ställer den i kylen. Brukar dessutom låta puddingen stå ca 10-15 min sedan röra om innan ovanstående åker i. Då har puddingen börjat klibba så att inte all frukt hamnar i botten.
    Kan även rekommendera att testa sojamjölken som finns med kokossmak (har för mig den är osötad dessutom) eller att ta lite kokosmjölk blandat med vanlig mjölk. Extra smak!

    Gilla

  3. Lotta G-Ruthström profilbild

    Har hållit på med Chiagröt/pudding ett tag nu
    Jag brukar ta kokosmjölk istället för Mandelmjölk
    Man håller sej mätt längre tycker jag

    Gilla

  4. Ida profilbild
    Ida

    Här kan du köpa prisvärda chiafrön i 300g förpackning 😀 http://herbalstore.se/chiafron-ekologiska?search=chia

    Gilla

  5. Natalie profilbild

    Jag äter chiafrön varje morgon, 1,5 dl a-fil, en halv banan och 0,5 msk chiafrön, då fungerar min mage perfekt! Köper mina frön på Apotea.se

    Gilla

Lämna ett svar till Cizzi Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect