
Hur många av er känner till muskotöten??
Jag köper en påse från Santa Marias sortiment med tre nötter i var påse. Om jag lyckas göra av med EN nöt per halvår så är det bra, men det är knappt. 😛
Muskotnöt ger en ofantligt god smak och arom både till maträtter och bakverk, men den är extremt giftig i högre doser så låt dom inte ligga framme och tillgängliga för små barn.
Jag använder den alltid till hemmagjort potatismos men här i denna banankaka som smakasättning. Med muskot i en mjuk kaka får du lite av en smak av ”munkar” och den blir bara sååååå gott!! Använd era muskotnötter, dom ger så otroligt god smak av en sån liten mängd.
Det här behöver du :
4 övermogna bananer
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm riven muskot
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och finriven muskotnöt, rör ner i smeten. Tillsätt matfett & mosade bananer, häll i mjölken. Smörj en rund form, gärna med löstagbar kant. Häll i smeten & grädda 40 – 50 minuter i 175 grader.

Lämna ett svar till kryddburken Avbryt svar