fläskfilegryta_vitt_vin
Häromdan gjorde jag en så otroligt god gryta med massa goda smaker, allt för att väcka smaklökarna ett snäpp här hemma. Vitlök ska de va när man är förkyld – massor med vitlök! Det är dock lite svårt att smaka av dock när man knappt har nån näsa kvar men jädrans så gott det blev.

Denna enkla rätt tog mig två timmar i köket att få till, men har man inte ”slow-motion-mode” påkopplat borde det inte ta mer än 30 min. 😉 Tyckte jag var himla duktig i alla fall och det var gott med lite ”riktig” mat efter alla helger, julmat och festmåltider. Jag är något seg med uppdateringarna här just nu, men det känns som vi alla är på bättringsvägen ändå. Peppar, peppar…

Och som Vickan (Matplatsen) skrev till mig på instagram…
– ”Du och dina champinjoner”… 😛
Ja – så är det! Kan inte va utan dom!

4 port
Det här behöver du :
1 fläskfilé ca 450 gram
Smör till stekning
Trocomare örtsalt
Svartpeppar
3 vitlöksklyftor
2½ dl vitt vin
2 små rödlök
1 grön paprika
1 burk hela champinjoner
2 dl grädde
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskfilén så den får fin färg. Krydda med trocomare örtsalt och rikligt med svartpeppar. Pressa över tre vitlöksklyftor och slå på vinet.

Skär lök och paprika i strimlor, dela dom stora champinjonerna men låt dom små vara hela. Tillsätt i grytan.

Slå på grädden och låt koka ihop till en krämig sås, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, pasta, potatis eller en matig sallad.

fläskfile_köttgryta_vitt_vin

14 svar till ”Fläskfilégryta med vitt vin och vitlök”

  1. Anna J profilbild
    Anna J

    En riktigt god fläskfilegryta är aldrig fel. Blev bjuden på det av min syster häromdagen och jag skulle kunnat ha ätit hur mycket som helst av den. 🙂 Fortsatt krya på er!

    Gilla

  2. catarina larsson profilbild
    catarina larsson

    Ser supergott ut.

    Gilla

  3. stig profilbild
    stig

    håller med Catarina det ser så gott ut ska göra det i helgen

    Gilla

  4. Anne profilbild
    Anne

    Ser underbart ut. Och jag håller med, champinjoner är gott!

    Gilla

  5. Gith profilbild
    Gith

    Låter riktigt gott…..
    Krya på sig

    // Gith

    Gilla

  6. Veronica profilbild
    Veronica

    Den måste jag bara testa nån dag! Men vitt vin? Vilket ska man använda? Tycker att det är så svårt att veta när det står vitt eller rött vin i ett recept. Kan man bara använda vanligt matlagningsvin från mataffären??

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Veronica!
      Matlagningsvin från vanliga ICA funkar kanon, men jag använder oftast Ilnostro från systembolaget.
      /Linda

      Gilla

  7. Emelie profilbild

    Välkommen in till min blogg där jag bloggar om vardagen som adopterad. Slår även hål på många myter om skönhet och ger superroliga tips och trix!

    http://www.nouw.com/emelieoberg

    Gilla

  8. Karin profilbild
    Karin

    Ser jättegott ut! Måste testa!

    Gilla

  9. Therese profilbild
    Therese

    Ännu ett recept att testa! 🙂

    Gilla

  10. Lotta profilbild
    Lotta

    Håller med champinjoner är ju så gott. Skulle kunna ha det till nästan allt.

    Gilla

  11. Lillje profilbild
    Lillje

    Men Linda!!! Hur tänkte du med burkchampinjonerna?? En lätt förolämpning mot resten av resten av ingredienserna 😉

    Gilla

  12. Pinsamt profilbild
    Pinsamt

    Champinjoner på burk = SD

    Gilla

  13. Anna profilbild

    Fantastiskt bra och gott recept. Använde vin från denna leverantör, även jätte bra råvaror.

    http://www.sfizioshopping.com/sv/

    Gilla

Lämna ett svar till Karin Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect