kycklingben_recept
Nånting som är väldigt tacksamt att servera i vår familj är kycklingben. Dom är billiga, enkla att tillaga och kan ätas både varma nygrillade, eller kalla dagen efter. Gott till middag, mellanmål eller utflyktsmat. När jag gör kycklingben brukar jag köpa dubbla förpackningar och göra så många som får plats i ugnen, dom har en rykande åtgång! 😉

Själv tycker jag dom är allra godast kalla med en dipsås till, tex vitlöksaioli som du ser recept på nedan.

TIPS! 😛
Ett riktig ESS från skjortärmen ska ni få till dessa godingar. En dag i förväg lägger du alla kycklingben (råa) i en saltlag. Recept HÄR. Inget krångligt, bara vatten, salt och en nypa socker. Ställer kallt i kylskåp ca 12-18 timmar. Tar sedan upp dom och grillar i ugn enligt detta recept.

Rimmade kycklingben är bland det absolut godaste som finns och de kan med fördel rökas om man har tillgång till en rök.

Till ca 20 st kycklingben
Det här behöver du :
½ dl flytande smör eller olja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk ketchup
1 msk flytande honung
1 msk malen paprika
1 msk pressad citronsaft
2 tsk Tony´s krydda (eller annan grillkrydda med cayennepeppar)

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Fördela kycklingbenen på en ugnsplåt slå på marinaden och vänd runt noga. Stek i ugn i 175 grader ca 45 min – 1 timme. Vänd på kycklingklubborna ett par gånger.

Vitlöksaioli :
1 äggula
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
Salt och peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom olja i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Smaka av med salt och peppar.

chicken_drumstick_kycklingben_marinad_grillade
Kycklingbenen med marinad, redo för ugnen.

drumstick_recept
Smaklig måltid.

8 svar till ”Grillade kycklingben med vitlöksaioli”

  1. Suzanne profilbild
    Suzanne

    PERFEKT MAT

    Gilla

  2. Kamilla profilbild
    Kamilla

    Ser jättegott ut! Vad köper du för kyckling? Någon speciell? När jag köpt råa kycklingben i affären har dom luktat unket och smakat lite unket, även konstig konsistens… 😦 Annars hade jag gärna testat det här receptet.

    Gilla

  3. martin profilbild
    martin

    Lägga kycklingen i saltlag måste jag prova! Tack för tipset!

    Gilla

  4. Karin profilbild
    Karin

    Hejsan! Vad blir det för skillnad i smak om man rimmar dem? Tack för jättemysig blogg!!!!

    Gilla

  5. Sara på Vardag.nu profilbild

    Rimmat kyckling har jag faktiskt aldrig gjort, men det borde jag ju helt klart göra!

    Gilla

  6. Lisa Påhlsson profilbild
    Lisa Påhlsson

    Jag har ett paket kycklingben i frysen som jag inte kommit på något vettigt med än… detta är ju helt perfekt, blir fredagsmiddagen! TACK!

    Gilla

  7. Mårtenssons kök profilbild

    VI rimmar nästa alltid kyckling när vi har det till middag, det ger verkligen ett mycket saftigare och jämnare saltat kött. Just kycklingben är vi barnsligt förtjusta i, numera påminns vi alltid av en semesterresa till Thailand där vi åt de godaste kycklingbenen vi någonsin smakat till lunch nästan varje dag på en strandrestaurang. Ibland skulle vi nästan kunna resa tillbaka bara för att äta dom igen:)

    Kramar

    Gilla

  8. kryddburken profilbild

    Kamilla!
    Köper alltid svensk kyckling, antingen färsk eller fryst!

    Karin!
    Om du rimmar den i saltlag blir det som sagt saltare, lite mer kassler, julskinka över de och med just kycklingben blir det extra gott! 😉
    /Linda

    Gilla

Lämna ett svar till Suzanne Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect