recept_pepparkaksmuffins
Med pepparkaksdoft i köket kommer julstämningen igång. Rykande varma muffins när man öppnar ugnsluckan och möts av kanel, ingefära och kryddnejlika är inte alls tokigt. 😉 De här är enkla muffins som inte behöver vispas utan bara röras ihop, dom blir höga och fina ändå och går snabbt att svänga ihop till adventsfika eller till eftermiddagskaffet.

12 st
Det här behöver du : 
50 gram smält smör
1½ dl mjölk
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret, låt svalna och blanda med mjölken och ägget. Rör ihop alla torra ingredienser och blanda med vätskan till en slät smet. Fyll 12 muffinsformar i muffinsplåt. (jag hoppade över formar och gräddade dom direkt i muffinsplåt av teflon.) Grädda i 175 grader ca 10 – 15 min.

Glasyr;
Florsocker utrört i lite vatten + 1 msk philadelphiaost + strössel.

pepparkaksmuffins

mjuk_pepparkaka_pepparkaksmuffins_recept

5 svar till ”Pepparkaksmuffins”

  1. Hanna profilbild
    Hanna

    Dom provar vi direkt, perfekt mellis när barnen kommer hem från skolan. Men ingen pepparkaka slår ”Katjas mjuka pepparkaka” den är bäst.

    Gilla

  2. Anne profilbild
    Anne

    Dessa ska jag baka till helgen. 🙂

    Gilla

  3. Emma profilbild
    Emma

    Åh, jag älskar mjuk pepparkaka. Måste ta och baka i veckan.
    Förresten, makaronipudding, vilka minnen det väckte, tyckte inte alls om det som liten, men nu är det en av mina favoriträtter!

    Gilla

  4. Elisabeth profilbild
    Elisabeth

    Mm så goda och enkla att göra. Testade att göra dem glutenfria och funkade kanon. 🙂

    Gilla

  5. Pia veber profilbild

    Ser gott ut, måste testas

    Gilla

Lämna ett svar till Emma Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect