
Något av det enklaste att göra med överblivna makaroner är makaronipudding. En slatt falukorv till det och du har en god middag allt-i-ett! Jag tycker det blir allra godast med falukorv i och den ska även stekas på före den åker ner i formen. Makaronerna, där kan du använda vanliga kokta, kalla eller varma eller allra helst stuvade makaroner om man fått det över. 😛 Snabbt, enkelt och väldigt gott med massor av ketchup och en god sallad.
Jag vet att en del föredrag lingonsylt till makaronipudding, men det förstår jag inte!? 😉
4 port
Det här behöver du :
Kokta makaroner
ca 400 gram falukorv
5 dl gräddmjölk
2 ägg
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Skär korven i mindre bitar och fräs på i stekpanna. Blanda med kokta makaroner i en ugnsfast form. Vispa ihop gräddmjölk ägg, salt och peppar och slå över formen. Gratinera i 200 grader ca 20 min.



Lämna ett svar till Anna J Avbryt svar