köttgryta_champinjoner_bacon
Apropå gårdagens Crock-pot tävling så kommer här en synnerligen god, smakrik och mustig köttgryta med mina små favoriter – champinjonerna i! 😛

Baconet i receptet kan tyckas futtigt men ger det där lilla extra lyftet eftersom du börjar med att steka bacon och sedan köttet i samma panna för att få med alla smaker och som pricken över i:et tillsätter det knaperstekt på slutet. Hur gott som helst!! 😉

Nu börjar helgstämningen infinna sig men jag har inte kommit så långt i mitt julstök mer än att städning och handling är klar. Foten (läs;här) började protestera högt igår efter både en heldag i kalmar i onsdags och en dag med handling och ärenden på stan igår… Undra hur lång tid de ska ta innan vi kommer överens och börjar samarbeta. Har fått ägna hela förmiddan åt att bara smörja med voltaren och preppa mig med ankelstöd och stödstrumpor och försiktigt linka mig fram, men smärtan har inte släppt ännu så det är bara att ligga lågt med gardinuppsättning och annat pynt ett tag till… Ska njuta av en mysig fredag och hitta på något gott plock/tilltugg till kvällen i alla fall.

Ska ni äta nåt speciellt ikväll? Till idolfinalen kanske? 🙂 Tipsa gärna.

Puss på er ♥

4 – 6 port
Det här behöver du :
120 gram bacon
ca 500 gram fläskkött (skinka, bog, karré, kotlett, filé etc)
Salt & nymalen svartpeppar
2 tsk malen paprika
1 finhackad gul lök
2 msk tomatpuré
3 msk oxfond
1 liter vatten
2 dl grädde
1 burk champinjoner

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att strimla bacon och stek det knaprigt. Ställ åt sidan så länge. Stek köttet i mindre bitar i samma panna som du stekte baconet i så får du med den goda rökta smaken. Salta och peppra och pudra över malen paprika. Tillsätt sen lök, tomatpuré, oxfond och vatten och låt småkoka på medelvärme ca 1 timme. Runda av med grädden och smaka av igen med salt och peppar. Tillsätt champinjonerna och det knaperstekta baconet precis på slutet.

fläskkött_köttgryta_recept
Bryn köttet i samma panna som du knaperstekte baconet i så behåller du den goda smaken.

köttgryta_tomat_champinjoner_bacon
Låt grytan småkoka på medelvärme till köttet känns mört.

fläskgryta_champinjoner_bacon
Runda av med grädde, champinjoner och bacon på slutet.

köttgryta_fläskfile
Servera med ris och en god sallad.

12 svar till ”Köttgryta med bacon och champinjoner”

  1. Kamilla profilbild
    Kamilla

    Du kan då få till det! Det här ser ju supergott ut. Nu har jag hur många recept som helst jag längtar efter att få prova (alla från din blogg) kanske får lägga namnen på recepten i en hatt och sedan dra en lapp för varje dag. Till fredagsmyset ikväll blir det baguette med brie och pepparsalami (ännu ett av dina recept, skulle egentligen bli beef chili men kör baguetten idag medan den är färsk). Nä, jag lovade faktiskt att sluta skriva så långa kommentarer så jag får väl avrunda här. Ha en superfin fredag och hoppas foten din skärper sig! Kram!

    Gilla

    1. kryddburken profilbild

      Kamilla!
      Alltid lika roligt att läsa dina långa kommentarer, fortsätt med de! 😉
      Färsk baguette och goda pålägg är ju inte fy skam, de kanske de får bli här också.
      Trevlig helg!
      /Linda

      Gilla

  2. Anette profilbild
    Anette

    Fasiken så gott det ser ut! Den ska jag absolut göra på söndag. Vi ska äta högrevsburgare här med extra allt. Idol klarar jag mig utan men det finns nog något annat att slötitta på. Trevlig helg.

    Gilla

  3. kajomida profilbild
    kajomida

    Jag gör något liknande men med kassler (utan bacon), lite mer lök och ketchup och oftast 2 burkar champinjoner… det är jättegott och så ser även ditt recept ut! Recept som man kan ”dryga ut” lite för att få det att räcka till 3-4 istället för 2-3 osv. när en extra person oväntat är där när det ska ätas gillar jag skarpt; köttmängden har man väl, men lite mer lök och champinjoner – och/eller bacon – gör att fler blir mätta och belåtna.

    Gilla

  4. Mikaela profilbild

    Tack för inspirationen! Detta måste testas, ser sjukt gott ut. Mums!

    Gilla

  5. Gunilla profilbild
    Gunilla

    Detta måste testas, ser supergott ut .
    Skall laga det till middag redan idag , har allt som behövs hemma.
    Längtar

    Gilla

  6. Annelie profilbild

    Wow,, ytterligare ett recept till samlingen, ska jag absolut testa någon dag. Tror du det blir lika bra med nötgrytbitar..??

    Trevlig 1:a advent- helg.. // Kramen Annelie

    Gilla

  7. Anne profilbild
    Anne

    Ser hur gott ut som helst. Ska ha med den som maträtt i nästa veckas matlista. Hoppas foten blir bra snart, jobbigt att ha så ont. Kram.

    Gilla

  8. Mari profilbild

    Det ser supersmaskigt ut! Din blogg är alltid lika inspirerande. Jag är usel på att kommentera, men jag kikar in här så ofta jag kan och får massor av bra tips när fantasin tryter.

    Gilla

  9. Anna J profilbild
    Anna J

    En riktigt god köttgryta är svårt att slå, iaf nu på hösten/vintern när allt är grått, trist och kallt. Hoppas foten är bättre nu. Ha en fin söndag! Kram!

    Gilla

  10. Anneli profilbild
    Anneli

    Det här var jättegott! 🙂

    Gilla

  11. Anna-Karin profilbild
    Anna-Karin

    Nu är jag på jakt efter recept till sonen att ta med som ”matlåda” till sitt studentboende igen. Det här verkar vara ännu ett bra recept från dig! Han brukar klara sig en halv vecka på det han får med sig. Jag skämmer inte bort alls jag inte…

    Gilla

Lämna ett svar till Anna J Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect