stekt_potatis_prinskorv_ägg
Hallå därute! Jösses vad jag längtar efter julen nu, det är så ruggigt o grått ute. Vill ha lite snö så de lyser upp och man får lite vinterkänsla och snart är det ju advent med. Jag har då tänkt att plocka fram adventsstakar, julgardiner, dukar och div lyktor så allt är klart och uppe till 1:a advent sen ska jag bara njuta av december och ta en sak i taget. Julgranen får komma in 3:e advent annars ska allt va klart har jag tänkt. Ska göra små egna julklappar, dricka glögg och lyssna på julmusik. Haha! 😛 Stressfri jul, bara pyssla, mysa och så! Låter väl bra? 😉

Dom här köttbullarna är inte hemmagjorda, de är IKEA´s. (nu utan hästkött) Haha!! Riktigt goda men inte såna man vill ha på julbordet kanske. Då ska de vara lite kryddpeppar och självklart hemrullade men prinskorvarna var inte alls tokiga, köpte dom också på IKEA i måndags. 20 kr för 400 gram. Ett plus är att de är ihopbundna, känns lite mer ”lyxiga” då och smaken var helt okej. Inte så salta som jag skulle vilja ha dom men konsistensen perfekt och jättetunt skinn som blev knaprigt när man stekte dom.

Det blev en hastig middag igår så jag tärnade ner lite överbliven potatis i en panna och stekte köttbullar och prinskorv i en annan och avslutade med ett gäng stekta ägg när allt var klart. Tänk att det kan vara så gott, även om jag inte är superförtjust i stekt mat men ibland så.

Nicke blev desto gladare då han fick ett gäng lunchlådor och även valde att äta samma till frukost idag! 😛 Vad är det med lastbils-karlar och stekt mat? Stekt korv, ägg, pytt-i-panna etc. Det serveras ju ofta på vägkrogarna där just chaufförer stannar till. Det är mättande och går snabbt att ”sleva” i sig utan att behöva använda kniv och gott är det ju också.

Jag brukar göra en panna till Nicke som jag döpt till ”Trucker breakfast” med stekt fläsk, korv, ägg och tomat… DEN är populär! 😛

prinskorvar_köttbullar
Lite julmatssugen blir man… 😉 Fortsätt gärna skicka in era recept och bilder på julmat och julgodis, har bara fått in knappt 10 recept så sprid till vänner och bekanta så vi får till ett dignande julbord här på Kryddburken. Alla recept och bilder är välkomna. Läs mer här >>

stekt_potatis_överbliven_kokt
Stekt potatis i smör. Kryddad med trocomare örtsalt och malen paprika samt lite persilja.

7 svar till ”Stekt potatis prinskorv och ägg”

  1. Suzanne profilbild
    Suzanne

    Det ser jättegott ut funkar även perfekt till hungriga brandmän 😉
    Jag älskar att laga mat från grunden men nog sjutton är det väldigt skönt att slippa rulla köttbullar i en halvtimme någon gång ibland.
    Lite roligt är att just nu kokar potatisen och gräddsåsen till mina egenrullade köttbullar, önskar att jag hade haft färdiga hemma idag 🙂
    Det är sååå tråkigt att rulla köttbullar ibland 🙂

    Önskar att jag hade något speciellt att komma med till julmatsutmaningen,
    jag får gräva i mina anteckningar och se om jag har något att komma med.
    Ser fram emot att få läsa alla bidrag som kommer in.

    Gilla

  2. Anette profilbild
    Anette

    Tror snart att jag kan ha ett uppehåll på Linas Matkasse och utnyttja Kryddburkens idebank istället. Det jag sett hittills ser himla gott ut och i går gjorde jag dina grekiska färsbiffar m råstekt potatis osv. En hit är det minsta jag kan säga.
    Kladdkakan med dajmgrädde blev så populär att jag imorgon ska göra två st till dotterns kalas. Allt efter önskemål.
    Men andra ord: Jag tror jag hänger kör med dig ett tag 🙂

    Gilla

  3. Anette profilbild
    Anette

    *här menar jag. Inte kör

    Gilla

  4. Caroline profilbild

    Gott!!

    du som är så duktig på att baka, kolla in min blogg, jag sitter i Italien på CAPRI och bloggar, italienska mat och bakverk är ju outstanding!!

    http://mittlivpacapri.blogspot.se

    Kram

    Gilla

  5. Anne profilbild
    Anne

    Gjorde just köttbullar till middag igår. Jag vill ha potatismos och rårörda lingon till och maken ska ha pasta och ketchup. Brukar alltid göra köttbullarna själv. Men min bror har också sagt att Ikeas är riktigt goda. Så det blir till att köpa köttbullar när jag är på Ikea nästa gång. Alltid bra att ha i frysen.

    Gilla

  6. Annelie profilbild

    Det händer att vi också köper färdiga köttbullar ibland, även om det aldrig någonsin slår hemmarullade.
    När jag gör egna köttbullar brukar det bli på flera kilo nötfärs,, så det finns oftast hemmagjorda i frysen också.

    Men på vårt julbord finns det ALDRIG köpta köttbullar, har aldrig gjort och kommer aldrig att göra heller.

    På tal om mat,, det är gött med uppstekt potatis, köttbullar / korv och stekt ägg ibland.

    TREVLIG HELG.. // Kramen Annelie

    Gilla

  7. åsa profilbild
    åsa

    Blev inte bra för lång koktid!! kokade i knappt 3 timmar och allt var en soppa! Koktid tror jag är 1 timme!

    Gilla

Lämna ett svar till Suzanne Avbryt svar

Li här,

Välkommen till nya Kryddburken!

Let’s connect